Проф. Николай Габровски оглави Европейска работна група за нововъзникващи технологии и иновации в неврохирургията. Той е първият председател на новото звено, създадено от Европейската асоциация на неврохирургичните дружества, съобщава специализираният сайт clinica.bg.
В края на миналата година европейската асоциация създаде работна група за Нововъзникващи технологии и иновации в неврохирургията (Emerging tehcnologies and innovations in neurosurgery – ETIN).

За нейн пръв председател бе избран българският специалист - проф. Николай Габровски - началник на Клиниката по неврохирургия на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Той е председател на Българското дружество по неврохирургия, както и един от най-добрите и доказани специалисти в тази област у нас. Преди месец той бе номиниран и за премиер на България от страна на ГЕРБ при опитите да се състави редовен кабинет.

Работната група в ЕС има още четирима учредители. Нейната мисия е да изследва насърчава и стимулира напредъка и прилагането на нови, възникващи технологии и иновации в неврохирургията, както и да спомогнат на неврохирурзите да останат лидери в творческия процес на разработване на нови устройства