По 1 лъжица от тези подправки забързва отслабването

01/09/2019 08:56:00

Средството, което ще ви извади от платото и ще забърза отслабването, се събира в една лъжица. Отслабването изисква усилия, метаболизмът е хитрец. Но има начин да забързате метаболизма, да изгаряте мазнини и да балансирате нивата на кръвната захар с консумацията на само една лъжица от тези богати и питателни храни и подправки. 1.

Специален еликсир, разработен по рецепта на руски експерти, елиминира болката при движение и работа

01/08/2019 10:00:00 | Домашен лекар

Формулата на Артроактал е разработвана в продължение на дълги години в един от най-големите институти в Русия по ревматология и травматология. Изцяло натуралните му съставки подсигуряват неговото безвредно действие и същевременно действат върху причинителите на възпалението и болката в ставите, прешлените и мускулите.

Да се справим с ангината

12/16/2018 12:30:00 | Домашен лекар

Когато ангината е още в начален етап - гърлото е червено, преглъщането е съпроводено с болка, но все още няма покачване на температурата, е достатъчно да се направи гаргара със солен разтвор (една чаена лъжичка сол на чаша вода) или със сок от цвекло. Когато възпалението на гърлото се е задълбочило и ангината е станала хронична,

Рецептите на баба ще предпазят семейството от простуда и грип

12/11/2018 12:30:00 | Домашен лекар

През есента и зимата най-разпространени заболявания са острите респираторно-вирусни инфекции (ОРВИ). Те се предизвикват от вируси, затова приемането на антибиотици при тях е не само безполезно, но дори и вредно. При първите симптоми на неразположение започнете веднага лечението. За укрепване на имунитета е добре първоначално да се обърнете към

Язва на стомаха - как да я разпознаете

12/07/2018 13:00:00 | Домашен лекар

Неправилното хранене, злоупотребата с кисели храни, стресът и тревожността са основната причина за възникване на язва на стомаха. За съжаление не са малко онези, които имат подобни страдания и това не е изненадващо - не всички навици на съвременния човек са полезни за здравето. Признаци Много често предпочитаме "да си затваряме очите" пред

И без лекарства се сваля кръвно

12/04/2018 19:18:00 | Домашен лекар

Хипертонията, или както я наричаме високо кръвно налягане, е много често срещан здравен проблем. Заболяването е сериозна заплаха за здравето ни, тъй като увеличава риска от сърдечно-съдови проблеми. Според лекарите за високо кръвно налягане можем да говорим, когато имаме показатели над 140/90. В тези случаи трябва да се вземат незабавни мерки.

Чайове срещу мръсен въздух

12/04/2018 10:17:00 | Домашен лекар

Човек приема дишането за даденост. И все пак прочистването на белите дробове би трябвало да е част от грижите за здравето на всеки, дори да не е астматик, миньор или закоравял пушач. Особено ако живее в градове с мръсен въздух като София. Макар че са стегнати в гръдния кош, площта на белите дробове е 40 пъти по-голяма от площта на кожата.

Какво да правим при бъбречна криза (+рецепта на Петър Дънов)

12/01/2018 08:00:00 | Домашен лекар

Причина за бъбречните колики в голям процент от случаите е бъбречно-каменната болест. Чест повод за заболели бъбреци е и пиелонефритът, който може да протича хронично, ако не се вземат мерки. Случва се и човек да получи бъбречна криза веднъж в живота и тя никога да не се повтори. Преди лечението е важно много точно да се установи причината.

Отучете детето да сяда така

12/01/2018 07:00:00 | Домашен лекар

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то е безвредно. Лъжат се! Тази поза на сядане оставя двигателния апарат недоразвит и води до тежки и необратими увреждания на костите, ставите и мускулите, както и до осакатяващи ортопедични изкривявания.

Дъвчи стевия, щом спреш цигарите

11/28/2018 19:40:00 | Домашен лекар

През XXI в. пушенето ще убие 1 милиард души. Така че, който пуши си струва да спре. Отказът от този навик обаче никак не е лесен. Питайте пушачи и особено онези, които все не успяват да станат бивши пушачи. Причината е, че пристрастяването на мозъка към никотина е по-силно, отколкото към хероина. Тоест на наркомана му е по-лесно да се откаже от

Какво да ядем за здрави кости

11/27/2018 19:00:00 | Домашен лекар

Препоръките са много важни при лечение след счупвания, но успешно може да се прилага и като профилактика срещу остеопороза. Белтъци Добрите източници на белтъци са месо, риба, мляко, сирене, извара, кисело мляко, ядки, боб, соеви продукти и обогатени зърнени храни. Калций Възрастните трябва да приемат между 1000 и 1200 мг калций дневно.

Ползи от семката на авокадото за здравето и красотата

11/26/2018 08:00:00 | Домашен лекар

Има толкова много продукти, които притежават полезни свойства, за които не знаем. Например семката от авокадото. Колко пъти сме я изхвърляли? Полезни свойства Семката на авокадото притежава антибактериални и антигъбични свойства. Това означава, че може да неутрализира различни вредни микроорганизми.

8 лечебни трика от зоната на здрача

11/24/2018 10:06:00 | Домашен лекар

Макар да е обект на изучаване още от зората на цивилизицията, човешкото тяло продължава да крие много тайни. Вие си мислите, че съвременната медицина вече ги е разгадала, но в много случаи тялото - незнайно защо - реагира на баене, билки и масажи по-добре, отколкото на фармацевтични препарати и на медицински интервенции.

Диета при болки в гърба

11/20/2018 17:17:00 | Домашен лекар

Фибромиалгия - рядко ще чуете тази дума. Тя обаче обозначава често срещана ревматична болест, близка до артрита. С нея се живее, но трудно. А и лекарите все още не я разпознават и слабо я разбират. Оплакванията са от мускулни и ставни болки, лош сън и натрупаната заради него хронична умора. Тя буквално изцежда физическите и психическите сили и

Люта чушка при псориазис

11/20/2018 07:00:00 | Домашен лекар

Макар и да не е на умирачка, псориазисът е сериозна, лоша болест. Това е имунно заболяване и най-често засяга кожата и ставите, но може да обхване също пръстите на ръцете и на краката, гениталиите и даже устата. Някои го свързват като съпътстващо състояние с диабета. Докторите са убедени, че има връзка и с артрита.

Какво е преддиабет

11/16/2018 17:30:00 | Домашен лекар

Преддиабетът е състояние, при което е налице трайно повишение на кръвната захар, но недостатъчно, за да бъде определено като диабет. Затова се разглежда като преходно между нормалното метаболитно равновесие и болестта. Съществуват две основни преддиабетни състояния - нарушен глюкозен толеранс и нарушена глюкоза на гладно.