Понякога ни обземат кризи на глад и колкото и да сме дисциплинирани, се отдаваме на порива и похапваме по нещо вредно или нещо сладко. Разбира се, няма нищо лошо човек да се отпусне от време на време, но не бива да му отпуска съвсем края. Предлагаме ви няколко храни, с които да залъжете глада.

Чаша вода

Това не е храна и със сигурност няма да замести ядене, но винаги при пристъп на глад диетолозите препоръчват да изпиете една или две чаши хладка вода. Преди всичко защото в много случаи хората си мислят, че изпитват глад, а всъщност са просто жадни. А от друга страна – две чаши вода ще запълнят стомаха и дори и след това да хапнете нещо, то няма да е същото количество, каквото би било без приетата течност. Имайте предвид обаче водата да не е прекалено студена, защото може да си причините термичен шок.

Магданоз

Забравете, че магданозът е допълнение към салата или ястие и го направете основна съставка на поне едно хранене за деня. Може да се приготви на салата или на смути, заедно с копър и по желание авокадо, банан или праскова. Освен че съдържа изключително полезни витамини и минерали, той потиска чувството на глад за няколко часа напред.

целия текст четете тук