28°C   София
 

Заболяванията и смущенията в развитието на женските полови органи могат да бъдат вродени или придобити. Много честа причина за това са болестите на детската възраст, най-вече рахитът. След боледуване от рахит тазът може да остане по-тесен или деформиран така, че да затрудни или да направи невъзможно раждането по естествен път.

Значение за възникването на женските болести имат и редица прекарани други заболявания: на обмяната на веществата, на кръвта (анемия), на сърцето (порок), а и някои психически болести, инфекциозни (особено туберкулозата) и др.

Лошото хранене с недостиг на витамини, лошите условия на живот при неспазване на личната хигиена и хигиената на половия живот, тежката професия с различни вредности (олово, живак, тютюн, честите аборти и раждания, затлъстяването) имат пряка връзка с различни заболявания на женските полови органи.

Лечение на женските болести

За успешното лечение на женските болести е необходимо да се избягва всичко, което причинява кръвозастой в корема и в черния дроб и запек, да се направи необходимото, за да се снабдят коремните органи със свежа кръв; да се седи колкото се може по-малко. Да се правят движения и гимнастика на открито или на чист въздух, съпроводени с навеждане, което най-много придава на коремните органи свежа кръв; да се употребява повече растителна храна.

Съществено значение има и брачният живот. Безспорно е, че половото сношение е естествена необходимост, обаче то не трябва да служи само за удоволствие, а главно за продължаване на рода. Честото и буйно общуване с болна жена забавя оздравяването й, защото болните органи се нуждаят преди всичко от почивка.

Освен това трябва да се има предвид, че през време на менструация лечението с парни и обикновени бани, а също и с парни и други компреси трябва да се прекрати, като се прилагат само диетата и вътрешните средства. От петия ден след началото на менструацията лечението може да продължи, макар и кръвотечението да не е спряло съвършено, но без парни бани, парни компреси и горещи лапи.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Необходими продукти: 200 гр. листа от спанак 50 мл. мляко 1/2 ч.л. захар 1 с.л. брашно 50 мл. адаптирано мляко 5 гр. масло Начин на приготвяне: Измийте листата на спанака и ги сварете за 10-15 мин. Когато омекнат, пасирайте, прибавете 50 мл. мляко и 1/2 ч.л. захар. Препечете 1 с.л. брашно, размийте го с 50 мл. адаптирано мляко, варете 2-3 мин.

"Заслужаваш всяко щастливо нещо в живота, защото си чудесно дете" е само едно от тях. Ето кои са останалите. Ти си невероятен слушател. Носиш доброта в сърцето си. Ти си светлината в моя живот. Винаги прави това, което е правилно. Независимо от обстоятелствата. Пред теб няма лимити за това, което искаш да постигнеш. Ти си наистина невероятен/на.

За да очаквате детето да е благодарно за нещата, които получава и правите за него, е логично да му дадете същото в замяна. Започнете с думите "благодаря". Не пропускайте да му ги казвате винаги, когато има защо. Направете така, че да ви чува, когато благодарите на други хора. Не му давайте всичко, което пожелае. Научете се да отказвате.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Деца, които са играели на метри от софиянеца, убит от мълния снощи в жк "Люлин", също са пострадали, но леко. Те са станали преки свидетели на трагедията, разиграла се в градинката до блок 632. Мъжът седял заедно с други хора в беседка, а малчуганите играели на около 7 метра от нея. "Вчера, като бяхме в тази къщичка,

Хосе Баес, адвокатът на подсъдимия за сексуално насилие холивудски продуцент Харви Уайнстийн, вече няма да го представлява и се оттегля от делото, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен. В петък адвокатът е подал искане за самоотвод във федералния съд на Ню Йорк, където се разглежда делото срещу Уайнстийн.

Попфолк певицата Преслава, която наскоро си оперира носа, постоянно е обект на критика. Мнозина твърдят, че се е превърнала в копие на нейната колежка Галена. В профила си в Instagram певицата публикува снимки с новата си визия.С последната си снимка обаче. На последната написа „Специална снимка за агитката „коментатори“.