Заболяванията и смущенията в развитието на женските полови органи могат да бъдат вродени или придобити. Много честа причина за това са болестите на детската възраст, най-вече рахитът. След боледуване от рахит тазът може да остане по-тесен или деформиран така, че да затрудни или да направи невъзможно раждането по естествен път.

Значение за възникването на женските болести имат и редица прекарани други заболявания: на обмяната на веществата, на кръвта (анемия), на сърцето (порок), а и някои психически болести, инфекциозни (особено туберкулозата) и др.

Лошото хранене с недостиг на витамини, лошите условия на живот при неспазване на личната хигиена и хигиената на половия живот, тежката професия с различни вредности (олово, живак, тютюн, честите аборти и раждания, затлъстяването) имат пряка връзка с различни заболявания на женските полови органи.

Лечение на женските болести

За успешното лечение на женските болести е необходимо да се избягва всичко, което причинява кръвозастой в корема и в черния дроб и запек, да се направи необходимото, за да се снабдят коремните органи със свежа кръв; да се седи колкото се може по-малко. Да се правят движения и гимнастика на открито или на чист въздух, съпроводени с навеждане, което най-много придава на коремните органи свежа кръв; да се употребява повече растителна храна.

Съществено значение има и брачният живот. Безспорно е, че половото сношение е естествена необходимост, обаче то не трябва да служи само за удоволствие, а главно за продължаване на рода. Честото и буйно общуване с болна жена забавя оздравяването й, защото болните органи се нуждаят преди всичко от почивка.

Освен това трябва да се има предвид, че през време на менструация лечението с парни и обикновени бани, а също и с парни и други компреси трябва да се прекрати, като се прилагат само диетата и вътрешните средства. От петия ден след началото на менструацията лечението може да продължи, макар и кръвотечението да не е спряло съвършено, но без парни бани, парни компреси и горещи лапи.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

ПОСЛЕДНО ОТ

Избягването на алкохола може да е трудно през най-ранните етапи на бременността, докато другите не знаят, че чакате дете. Не е изключено да се чувствате задължени да се държите нормално, което включва пийването с приятели. Едновременно не желаете да споделяте все още новината и не искате да пиете. Тогава какво да правите,

Най-очевидният знак, че детето ви е подложено на тормоз, са необяснимите физически следи по тялото му като синини, натъртвания, ожулвания и други. Бъдете нащрек, ако започне да носи често блузи с дълъг ръкав. Това може да е знак, че иска да прикрие следите. Болките в главата и корема са друг възможен индикатор, че детето ви е тормозено.

Необходими продукти: 250 гр. бял дългозърнес ориз 4-5 с.л. растително олио 1 средно голяма глава ситно нарязан лук 4 яйца 2 стръка зелен лук, нарязан на ситно сол на вкус Начин на приготвяне: Сварете ориза според указанията на опаковката. Важно е след пълната му готовност да го отцедите добре. Така ще предотвратите залепването му при пържене.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бащата на убития от Джок Полфрийман студент Андрей Монов - Христо Монов, призова Калин Калпакчиев публично да обясни решението да пусне предсрочно убиеца на свобада. Нека обърнем схемата. Когато се случи нещо скандално и обидно за държавата ни, не ние жертвите, адвокатите ни или прокуратурата да коментираме.

Един от най-легендарните български футболисти Димитър Бербатов обяви, че прекратява активната си кариера на играч. Той я стартира в родния Благоевград с "Пирин", след това продължава в ЦСКА, германския "Байер" (Леверкузен), английските "Тотнъм", "Манчестър Юнайтед" и "Фулъм", "Монако" (Фр), гръцкия ПАОК и индийския "Керала Бластърс".

Над 6,5 млн. евро за 4 години изкараха двама гърци, въртейки нелегална телевизия от офис в Петрич. Групировката им предлагала услугите си у нас, Гърция, Италия, Холандия, Франция и Германия. Двамата другари имали и 2 счетоводни къщи, също ситуиарани в Петрич. Започнало разследване, което обединило няколко държави