• Водещият се завърна на екран на 63 години
  • Любимецът на зрителите сваля килограми с волейбол и тенис на маса

Любимият тв водещ Ники Кънчев бори диабета със спорт. Мистър "Стани богат" открива случайно коварната болест, но успешно се справя с нея. Преди десетина години Кънчев се оплаква на свой приятел, че страда от главоболие. Аверът убеждава Ники да отиде на лекар, където научава неприятната диагноза.

"Не съм очаквал да се разболея от диабет, но след поредица кофти неща, които ми се случиха в живота, ме сполетя и това - разказва Кънчев. - Не обръщах никакво внимание на здравето си. Случайно споделих пред един приятел, че често ме боли главата, и той настоя да се изследвам. Когато отидох, стана ясно, че имам прекалено висока кръвна захар. Не бях ял нито шоколад, нито друго сладко вечерта, но кръвната ми захар беше 11,6. Така разбрах за болестта. Сега се съобразявам с нея."

Кънчев с любимата волейболна топка
Кънчев с любимата волейболна топка

Кънчев бързо взима мерки и започва да води по-здравословен начин на живот. Той дълги години води битка с килограмите с променлив успех. Опитва да ограничи алкохола и цигарите.

На мач със Светльо Иванов
На мач със Светльо Иванов

Проф. Владимир Христов му предписва диета, с която успява да отслабне. Внимателно контролира менюто си и е изучил храните, които свалят кръвната захар. Ники има енциклопедични познания за спорта и знае, че движението е едно от най-важните неща за здравето.

"Играя волейбол 2-3 пъти седмично. Е, не е фитнес, но все пак е раздвижване", казва Кънчев.

Водещият разцъква белот във влак
Водещият разцъква белот във влак

Водещият се гордее със силния си сервис и демонстрира уменията си при всеки удобен момент. Кънчев обожава да играе плажен волейбол с приятелите си на морето, но е майстор и в тениса на маса. Този спорт не изисква кой знае колко физически усилия, но все пак раздвижва тялото, помага за вестибуларния апарат и рефлексите. А за поддържане на бистър ум играе шах, табла и белот.

Преди години Кънчев често се включваше в благотворителни шоу мачове, но вече е ограничил футбола. Тв звездата може да бъде видян често на стадиона, но само като фен. Популярният журналист е огромен почитател на ЦСКА и не пропуска важните мачове на "червените". Той многократно е бил водещ на различни мероприятия, организирани от клуба.

Мистър "Стани богат" като сърфист
Мистър "Стани богат" като сърфист

Наскоро Ники се завърна като водещ на "Стани богат" свеж и в добра форма. Журналистът вече е на 63 години, но изглежда много по-добре от повечето си набори. Кънчев не крие, че е изключително щастлив отново да води любимото предаване. Той имаше емоционално гостуване в предаването "120 минути", в което говори за най-тежкия момент в живота си.

"Аз бях в ада - каза Кънчев пред своя приятел Светослав Иванов. - И то когато си на екран, когато си щастлив, половината зрители те обичат, другите - не. Това ми се случи, когато всичко беше много публично - изгубих дете. И все пак това ангелче е всеки ден до мен. Казвам му добър ден, лека нощ. Най-голямото богатство е сестра й, която е жива и здрава, но това върви с най-голямата болка."

Кънчев всеки ден се бори за благородни каузи. Чрез участието си в различни кампании водещият е помогнал на десетки болни деца в нужда. И те вечно ще му бъдат благодарни. Това е само една от причините той да бъде отличен с наградата "Достойните българи" на вестник "24 часа".