Вълна от съпричастност за 18-годишната Виктория 

Съграждани от Кричим даряват превозното средство 

Съдбата и борбата на 18-годишно момиче с церебрална парализа трогна цяла България. Виктория вече има нова електрическа количка и съпричастност от стотици хора.

Новото превозно средство е дарено на Вики само ден след излъчването на епизода на предаването "Бригада Нов дом" по Би Ти Ви, в който майсторите на участника от "Фермата" Калин Евтимов ремонтираха изцяло родната къща на момичето и майка й Гергана в китното родопско градче Кричим и двете се връщат у дома, напускайки квартирата в Пловдив.

Това сподели пред "България Днес" щастливата майка на Вики. Гергана е благодарна за преобразения само за пет дни дом, както и за подкрепата на много българи от цялата страна.

"Изцяло нова кухня имаме. Откриха портал, който беше затворен между две помещения, за да може Вики да излиза от стаята си към градината. Направиха от стаи, които се ползваха като служебни помещения и складове, студио за мен и стая за баба й Венета", разказва Гергана.

Вики е щастлива

Снимка: bTV
Вики е щастлива Снимка: bTV

И добавя: "Знаете ли, щастлива съм, че Вики е мое дете. Тя е изключително добра и позитивна".

Съдбата поднася на Виктория тежката диагноза церебрална парализа, която й пречи да движи нормално краката и ръцете си. Специално колело помага на 18-годишното момиче да се движи безопасно без чужда помощ.

Преди години то е откраднато. От "Бригадата" заедно с организация "Български щит" подаряват на Вики сегашното й колело и го боядисват розово, каквото е и първото.

"Прекрасно се чувствам. Тук мога да се движа по-свободно. Да си призная, повечето време съм на компютъра. Гледам си анимация, играя видеоигри, говоря си с приятели", отбелязва Виктория.

Тя е в 10 клас, но вече дава съвети на своите приятели и не спира да мечтае.