*След операцията в Турция 

*Десислава вече свали 20 кила, в края на месеца й предстои преглед при стоматолог 

С 20 килограма по-лека се връща Десислава в България. Най-тежката българка се подложи на гастректомия, която представлява оперативно отстраняване на 80% от стомаха. 35-годишната жена замина в Турция, за да направи първата крачка към пълната промяна. В края на януари тази година Деси преодоля всичките си страхове и реши да преобърне живота си. От около месец вече си е в родния Ловеч, където продължава да следва стъпките, с които да се вкара във форма. Първите две седмици младата жена е само на течна храна. След това започва да се захранва, като в момента приема предимно плодове и зеленчуци.

"Определено има промяна в нея. Това са цели 20 кг. Вече й е по-лесно да се движи. Дори сама слезе до входа на блока, за да ни посрещне и да ни отвори. Нещо, което преди няколко месеца бе абсолютно невъзможно", споделя пред "България Днес" Поли от благотворителната фондация "Подай ръка - заедно за по-добро бъдеще".

Както "България Днес" ви разказа в предишни броеве, Десислава бе затворник не просто в дома си, а в собственото си тяло. Тежеше над 200 кг. Чудовищното всекидневие я превръща буквално в развалина. Жената получава паникатаки. Вдига високо кръвно. Папиломи изникваха непрестанно по тялото й. Зъбите й падат, Десислава не може да се храни нормално, като изпитва нечовешки болки всяка вечер.

Историята на тежката жена трогна цяла България. Десетки се отзоваха, за да помогнат на Десислава. Дентална клиника от София дори са поели ангажимент да извършат напълно безплатно лечение на зъбите й.

"В края на този месец й предстои преглед при стоматолог. Заради наднорменото тегло и това, че не е ходила на зъболекар толкова време, проблемите не са малко. Деси продължава борбата с всички сили и се надяваме, че ще успее да се справи и с това", допълва Поли.

Росен й беше опора в Турция
Росен й беше опора в Турция

Сред ангелите на Деси е и Росен Янчев. Певецът благодетел пое напълно безвъзмездно операцията й в южната ни съседка. Росен много добре разбира състоянието й, тъй като самият той минава по същия трънлив път преди години. Заедно с фондацията MyChange Bulgaria, чийто основател е Янчев, покриват и всички лекарства и хранителни добавки на Десислава за една година напред. По този начин подсигуряват спокойствие и грижа за младата жена и семейството й, които са в затруднено положение.

За Деси ще бъде предложена и работа. Това ще се случи, след като мине през всички лекарски интервенции.