Градините са чудесен начин да прекарате допълнително време. Малкото градинско пространство може да внесе едновременно живот и привлекателност на вашия дом. Пълзящи растения и дори сукуленти представляват живота. Те освежават дома ви, добавяйки жизненост към иначе скучния начин на живот.

Носят положителна енергия. Няколко растения като парични растения, мирни лилии, щастлив бамбук и др. добавят положителни вибрации към вашето жизнено пространство и обогатяват живота ви.

Те намаляват разходите за живот. Билковите градини, зеленчуковите растения, плодовата зеленина и цветните градини неизменно намаляват разходите за живот. Можете да отглеждате свои собствени зеленчуци, цветя, за да озарите къщата, и да отглеждате домашни подправки за готвене.

Те помагат за създаването на живописни външни пространства за релаксация. Можете да добавите катерушки и висящи кошници, засадени с красиви растения във вашите перголи и тя да се навеси за спокойна зона, където да се отпуснете след дълъг, тежък ден.

Една островна градина в моравата прави страхотна фокусна точка. Облечете го още повече със смели, привличащи вниманието орнаменти или големи контейнери. Тъй като островът се разглежда от всички страни, можете да засадите високи, пълни растения в центъра, за да вдъхнете усещане за изобилие.

Мебелите (шезлонг, градинска маса със столове) и орнаментите в ярки цветове могат да дадат тон на вашата градина, дори когато вашите растения не са цъфнали. Това е един път, когато притежаването на малка градина е истинско предимство, защото можете да постигнете голямо въздействие на материали и цветове.

Дълго време за градинско обзавеждане се избираха мебели от метал и пластмаса, подчертаващи изчистени и модерни линии в името на минимализма. През последните години обаче е установена еко устойчивост. Пространство за преоткриване на естествени материали, като органичен памук, вълна, дърво и ракита за по-голямо уважение към околната среда. Материали като памук и дърво не изискват интензивни процеси на рафиниране с токсични или други вредни химикали. В допълнение към променящите се материали, мебелите за двора се отличават и с добре дефинирани, топли и привлекателни модни цветове. Почти всички дизайнери насочват вниманието си към земни нюанси като кафяво, гълъбово сиво, златисто жълто и маслинено зелено. Няколко добре подбрани парчета могат да се местят из градината.

Вертикална градина

Понякога единственият начин да растеш е нагоре! Лозовите растения добавят интерес и също могат да осигурят скрининг и уединение на палуба или вътрешен двор. Лозите в саксии работят също толкова добре, колкото и тези, засадени в лехи.

Ако работите върху превръщането на вашето външно пространство в място, където можете да организирате партита и интимни вечери с приятели или просто да се отпуснете и да си починете, наличието на правилните мебели може да направи голяма разлика.