В Плевен са хоспитализирани три жени, носители на COVID-19; мъже няма настанени за болнично лечение. Това съобщи за БТА Момчил Цветков - говорител на Университетската болница "Д-р Георги Странски".

Той уточни, че и трите пациентки са лекувани в Клиниката по инфекциозни болести. В много добро състояние е жена на 60 години, за която лекарите очакват тестът за COVID-19 да бъде отрицателен и тя да бъде изписана. Останалите две жени - на 41 години и най-възрастната - на 88 години, са в стабилно състояние и тяхната терапия за изчистване на вируса продължава, каза Цветков, цитирана от БТА. 

В предходната седмица има един нов случай на нарушаване на домашна карантина. Образувана е полицейска преписка в Районното управление в Червен бряг по чл.355, ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс, за неспазване на мерките срещу COVID-19. Жител на общината на възраст 35 години е установен, че нарушава 14-дневна задължителна карантина, предписана му от здравните власти, посочват от Областната дирекция на МВР.

Утре вечер в областния град ще се състои първият голям концерт на Плевенската филхармония това лято, който ще бъде на открито в парка на Регионалния исторически музей. Столовете за публиката и зрителите са подредени на достатъчно разстояние един от друг, за да бъдат спазени необходимите противоепидемичните мерки, съобщиха организаторите на музикалното събитие.