Поставянето на мезоконци прилича на създаване на мрежа от здрави, но много фини нишки в кожата. Те се въвеждат с куха игла, близо един до друг. Преди процедурата зоната се обезболява с анестезиращ крем. Убождането почти не се усеща, а цялата терапия отнема минути.

Линеарните мезоконци пораждат реакции, стимулиращи производството на собствен колаген и фибрин в дълбоките тъкани, което автоматично подмладява кожата и я прави много по-еластична. С течение на времето нишките се разграждат от организма, оставяйки подмладено и свежо лице. Самото имплантиране ускорява микроциркулацията, което способства за уеднаквяване на тена и буквално кара лицето да засияе.

Биорезорбируемите конци се въвеждат бързо и безболезнено, нямат дълъг възстановителен период и не се напипват при допир. Те са фантастична процедура за хора, които имат нужда от лифтинг и подмладяване, но не се решават на пластична операция.

Следващо ниво са конците за лифтинг, които освен биоревитализация имат способността на репозиционират тъканите. Поставени от опитен естетичен лекар те гарантират ултимативен лифтинг и трайно подмладяване.

Д-р Елеонора Валянова и д-р Лидия Ванеска от столичната Хил клиник са утвърдени имена в българската естетична дерматология и единствените наши лекари, които са избрани от Aptos за международни обучители. Това е от една страна признание за техните умения и знания, а от друга чудесна възможност те да присътват на срещите на водещи естетични лекари, които се занимават с лифтинг с конци, да обменят опит и техники. Не случайно пациентите избират именно тях двете, когато решат да си правят тредлифтинг.

Без оперативна намеса, без разрези, само с 2-4 убождания с игла (като мястото е предварително обезболено с крем) се получава укрепен лицев овал, изгладени бръчки, очертани скули. Прецизното триизмерно моделиране изглежда много естествено и хармонично от всяка перспектива. В същото време се радваме и на по-добро качество на кожата в областта на шията, повече тонус и хидратация в резултат от поставянето на линейните мезоконците (които в Хил клиник ще получите безплатно към лифтинг конците до края на февруари 2020).

Нишките са изработени от изцяло биоразградим, биосъвместим, инертен и стерилен материал, имат дълготрайно действие. Последните, излезли на бюти пазара, конци са тези с добавена хиалуронова киселина. Научно доказано е, че в сравнение с обичайните конци за лифтинг, които съдържат само PLACL, новите нишки осигуряват увеличаване на производството на колаген тип I с 50% още през първите две седмици след процедурата и нарастване на количеството колаген тип III с повече от 20%.

Естетичните дерматолози на Хил клиник познават в съвършенство и работят с различни като структура и състав лифтинг и мезо-конци. В комбинация с поставяне на дермални филъри, както и ботокс терапия се постига тотално, но много деликатно обновяване на външния вид, повдигане на схлупени вежди, изпъване на назолабиални и марионетни бръчки, очертаване на лицевия овал.

Поставянето на конци се предшества от безплатна консултация със специалист в Хил клиник, по време на която се обсъждат всички аспекти на процедурата и прогнозируемия й ефект.

Подходът се съобразява със специфичните проблеми на всеки отделен пациент, състоянието на кожата и желанието му за корекции. Дерматолозите на Хил клиник преценява кои методи да съчетаят, за да се получи отличен краен антиейдж и ревитализиращ резултат. Това е голямата тайна на успеха – деликатна и комплексна работа за постигане на най-добрата възможна версия на даденото лице и кожа.

За повече информация и записване на час: 02 439 3131, hillclinic.com