Напоследък водим доста натоварено ежедневие, често работата се оказва твърде много, а времето за обяд – твърде малко. Пропускането на хранене не е добър вариант, а и работата на празен стомах прави работния ден, като че ли, още по-дълъг...

Но как да запазиш контрол върху фигурата си и да хапнеш по време на работа, без да прибягваш до бързи закуски, солети и кроасани?

Тайната е в планирането – отдели си половин час вечерта и подготви хапването за следващия ден, за да е готово, когато имаш нужда от него.

Ето няколко здравословни идеи за това:

1. Малки кюфтенца с киноа

Киноата е известна като супер храна и съществува под три основни вида – бяла, черна и червена. Можеш да я намериш и като зърно, и като флейк, и като брашно. Вкусна е, а и полезна – помага при отслабване, предотвратява остеопорозата, защитава сърцето и кожата ти, ускорява метаболизма ти, помага при анемия… Общо взето - удължава продължителността и качеството на живота. Затова и често и се обръщат към нея като към „суперхрана“.

А под формата на „кюфтенца“ лесно можеш да я сложиш в кутийка или пликче и да я вмъкнеш в обедното си меню. Ето как:

Свари 1/2 чаша киноа и я остави да изстине. В това време смеси в купа 2 яйца, 1 купичка настъргани тиквички, 1 ч. сирене, ? ч. шунка на кубчета, 1/2 ч. магданоз, 2 с.л. пармезан, 2 бр. накълцан зелен лук, сол и пипер на вкус. След като смесиш съставките, добави киноата. Сместа можеш да изсипеш в тавичка за мъфини с малки формички, за да се получат „кюфтенца“. Ако нямаш формички, можеш да ги направиш на ръка. Покрий кюфтенцата с два разбити белтъка и ги изпечи на силно загрята фурна за 15-20 мин.

Останалите рецепти ще намерите тук