Дъщерите и работата са помогнали на Дрю Баримор да се справи с алкохолизма след развода. Това тя разкри пред Los Angeles Times. Баримор призна, че е потърсила утеха в алкохола след развода със съпруга си Уил Копелман през 2016 година. Тя толкова се била пропила, че дори нейният терапевт отказал да работи с нея. Приятели на актрисата заплашваха, че ще направят същото, ако тя не се вземе в ръце. Приятелка от детството Камерън Диас каза, че роднините са подкрепяли пропадащата актриса с всички сили. Това обаче невинаги помагаше.

„Като че ли всички около мен ме подкрепяха. Въпреки това се отнасях към себе си като към лайно”, безпощадна е Дрю Баримор към себе си
С течение на времето приятелите на Баримор осъзнаха, че трябва да бъдат по-твърди с нея. Така продуцентът Крис Милър се зае да разтърси актрисата. Тогава той й каза: „Разбираме, че пропадаш. Но имаш две прекрасни дъщери, фантастична кариера и прекрасни приятели."

Въпреки молбите на приятели и роднини, Баримор продължи да пие. Едва през 2019 г., когато се подготвяше да стартира новото си шоу, тя осъзна, че залогът е твърде голям и тогава заряза алкохола.

„Бях сигурна, че всеки момент мога да се откажа от вредния навик. Сгреших. Тогава разбрах, че няма да мога да се справя с новия проект, ако не спра да пия. Но дори и сега, след известно време, не съм пуританка или модел за подражание”, призова Дрю Баримор. Според близки на актрисата, подпомогнала й силната любов към дъщерите й: „Разбрах, че само с моите момичета съм истински щастлива“, сподели Баримор.

Дъщерите на актрисата са на възраст, в която самата тя вече е била знаменитост и за първи път се е сблъскала със забранени вещества, предаде БГНЕС. Дрю започва да пие на 9-годишна възраст, на 13 се пристрастява към наркотиците и се озовава в рехабилитационен център за година и половина.
Според нея това преживяване е оставило рана в душата й за цял живот.