На глада очите са големи, затова често човек изяжда повече от това, което е нужно на тялото му. Особено опасни са празничните трапези - заради приятните разговори и въздействието на алкохола човек не усеща кога се е заситил и претоварва стомаха си. Така се появяват подуване на корема, спазми, гадене и други неприятни симптоми. Има обаче продукти, които помагат за справяне с дискомфорта от преяждането и неутрализират вредата от тежката храна.

Кафе

Около час след обилно хранене се препоръчва чаша черно кафе. Тази напитка активира мускулатурата на стомашно-чревния тракт и ускорява преработването на храната. Освен това кафето има отличен диуретичен ефект и помага на организма по-бързо да се пречисти от токсините. Пийте кафето бавно, на малки глътки и непременно топло. В никакъв случай не добавяйте сметана, мляко или захар - те само ще задълбочат неприятните симптоми.

Чай

Много видове чай са отлично средство при преяждане. Най-добре е да се пият топли, без захар и мляко, за да не се засилват дискомфортът и тежестта в стомаха. Чаят Пуер стимулира процеса на храносмилане, извежда токсините от организма, възстановява дейността на черния дроб. Благодарение на пектина в състава му пречиства червата от шлаките.

Целия текст четете тук