През последните години интересът към изкуствения тен завладя целия свят, включително и България. Да имаме равномерен бронзов загар е нещо, което не само ни прави по-красиви и ни кара да се чувстваме по-добре в кожата си, но е и част от т.нар. модерен външен вид. Шоколадовата кожа е предпочитана както от много жени, така и от все повече мъже. От една страна, той ни прави по-стегнати и привлекателни за околните, а от друга, тялото ни изглежда по-слабо. Страхотно, нали?

Но как всъщност да се сдобием с красив, бронзов тен?

Един от най-ефективните и предпочитани от много хора начини, е посещението на качествени солариуми Ergoiline, Megasun или Bodycare .

Хубавото е, че сезонът няма значение, защото салоните, в които може да се сдобием с красив изкуствен тен, са отворени през цялата година.

Посещенията в солариум имат редица предимства пред прякото излагане на слънце.

От една страна, стои медицинското значение на соларната радиация - тя има важна роля при лечението на остеопороза (поради натрупването на витамин D в кожата) лечение на сезонна депресия (поради стимулиране на отделянето на серотонин), лечението на много кожни заболявания като акне и невродерматит. Също така понижава кръвното налягане.

Посещенията в солариум, които са в рамките на нормалното, повишават нивото на слънцезащита на кожата, така че последващото излагането на естествена слънчева светлина не е толкова опасно. Ето защо много експерти препоръчват преди да отидете на море да направите 1-2 процедури. По този начин се намалява рискът от възможни изгаряния. Солариум радиацията може да се контролира в зависимост от нуждите и вида на кожата, което при нормална слънчева светлина е невъзможно. Това е изключително важно за хора със светла кожа, при които рискът от изгаряне е по-голям. Солариумът спестява време - това е особено полезно за хора, които не могат да си позволят почивка на море, но също така искат да се насладят на шоколад тен.

Каква козметика за солариум да изберем?

За да имате красив и здравословен тен, е изключително важно да изберете правилната козметика за солариум. На пазара се предлага богато разнообразие от продукти, но вие внимателно трябва да изберете най-подходящите за вас.

Козметиката за солариум е изключително важна и задължителна, тъй като:

• предпазва кожата, като я хидратира и овлажнява;

• спомага за бързото и трайно потъмняване на кожата;

• предпазва я от стареене.

За да изберете правилната козметика за солариум, трябва да имате представа за нейния състав и ефект. Кокосовото масло прави кожата мека и осигурява нежна грижа. В същото време подобрява и изравнява тена. Маслото от бадем насърчава хидратацията и има подхранващ ефект. След прилагането му кожата става по-мека и гладка. Витамин Е хидратира и защитава кожата от вредното въздействие на околната среда.

Винаги избирайте козметика за солариум, която съдържа натурални съставки и важни за кожата витамини и минерали!

Използвайте качествени продукти преди и след посещението в солариум. Като добър пример може да дадем козметика за солариум и тен Megаtan. Така ще се наслаждавате на красив и здравословен тен през цялата година.