Варненски общински съветници имаха първо онлайн заседание на комисия днес. Гласуваха близо 190 000 лв. да се дадат за здравеопазване, съобщи за "24 часа" пресцентърът на общината.

Единодушно комисията одобри 40 двойки с репродуктивни проблеми да бъдат подпомогнати с 116 000 лева от общинския инвитро фонд. 8 молби бяха отхвърлени, тъй като не са по правилата на общината.

Съветниците одобриха и еднократни помощи за лечение на 184 души от 73 150 лв. На 138 души е отказана помощ, тъй като и те не отговарят на изискванията.

„Благодарим на всички, не само на медиците, но и на полицаите, доброволците на другите участващи за усилията им срещу пандемията. Огромна признателност за тяхната всеотдайност, ангажираност, неуморна работа“, изтъкнаха общински съветници.

Предвижда се след Великден да има второ онлайн заседание за ДКЦ и болниците. Ще им се отпускат пари за купуване на предпазни материали, дезинфектанти и др. Обмисля се и финансово стимулиране на персонала, където има 30-70% спад в приходите.