Британският премиер Борис Джонсън прави положителни стъпки напред, след като бе хоспитализиран с COVID-19, но остава в интензивно отделение, заяви външният министър Доминик Рааб, цитиран от Ройтерс.

"Той все още е в интензивно отделение, но продължава да прави положителни стъпки напред и е в добро състояние на духа", каза Рааб на пресконференция.

Котаракът Лари, който живее в резиденцията на британския министър-председател, не се самоизолира, въпреки че стопанинът му Борис Джонсън се разболя от COVID-19, съобщи в. "Дейли мейл".

Лари беше заснет да се препича на слънце пред вратата на резиденцията, да се търкаля, да гони гълъб, да съска срещу неизвестна заплаха, да следи за реда от стълбите.

Британската ветеринарна асоциация препоръча котките от домакинства със заразени с новия коронавирус или самоизолиращи се да не излизат навън. Данни писаните да предават вируса на хора обаче няма.

Говорителят на министър-председателя вчера каза на брифинг, че Лари е добре и си върши котешките работи.

Лари постъпи на работа на Даунинг стрийт 10 през 2011 г., за да помогне в борбата с плъховете.

Британският министър-председател Борис Джонсън е в болница заради усложнения от Ковид-19. Годеницата му Кари Симъндс е в самоизолация, след като получи симптоми на болестта.

Болницата "Сейнт Томас", в която е Борис Джонсън СНИМКА: РОЙТЕРС
Болницата "Сейнт Томас", в която е Борис Джонсън СНИМКА: РОЙТЕРС