Половинчасово светлинно шоу изрисува цветни картини в небето над Пловдив тази вечер. Спектакълът, организиран от Асоциацията на рентал компаниите в България, бе посветен на медиците, които са на първа линия в борбата с епидемията от коронавирус. 

Мощните лъчи, които обагриха небосклона, се излъчваха от три места в Кършияка. Шоуто продължи от 20 до 20,30 часа. Заради ситния дъжд, примесен с мъгла, светлините на прожекторите не успяха да се видят в пълния им блясък от всички краища на града на тепетата.  

Инициативата #LightTheSky, която тръгна в цяла Европа, освен да подкрепи лекарите и медицинските сестри, цели и да повдигне духа на пациентите, които се борят с опасната болест.

„Идеята ни бе да пуснем малко светлина в душите на хората – това е нашият принос в този труден за всички момент“, посочи Милена Лазарова, председател на Асоциацията на рентал компаниите в България.

По думите й шоуто е израз на признателност към към всички, които са ангажирани с борбата с вируса и са на първа линия по овладяването му – лекари, медицински сестри, фармацевти, лаборанти, санитари, полицейски служители, снабдители с основни стоки и услуги.

Сдружение „Асоциация на рентал компаниите в България“ обединява компании, специализирани в производството на филми и телевизионни предавания, звукозапис и издаване на музика, организиране на конгреси и изложения.

Инициативата #LightTheSkу се проведе тази вечер също и в София, Бургас, Варна и Перник.