Жените, чиито партньори редовно гледат порно, по-често имат хранителни разстройства, пише сайтът Юрикалърт, позовавайки се на американско изследване.

То е обхванало 409 обвързани жени средно на 34 г.  и е сред първите, търсещи връзка между поведението на мъжа и чувството за вина у жената заради храненето й вторачването й в телелесните си мазнини, преяждането и приема на очистителни.

Освен че открива връзка между влечението към порно у мъжа и хранителните разстройства у жена му, изследването установява и висок процент жени, които споделят, че усещат натиск от страна на партньора си да бъдат слаби.

"Често говорим за влиянието на медиите, семейството и приятелите върху хранителните разстройства. Но малко се говори за ролята на партньора за проявата им. Нашето изследване установи явна зависимост между симптомите на хранителни разстройства при жените и изискването на партньора да бъдат слаби. Въздействие оказва също и гледането на порнография от приятеля или съпруга", казва Треси Тилка от университета на Охайо.