Премиерът Бойко Борисов се срещна с майки от инициативата „Системата ни убива“. Водещ акцент в разговорите бе реформата в ТЕЛК с цел парите да отиват наистина за нуждаещите се, а чрез строг контрол да се прекратят злоупотребите и течовете от пенсионната система, съобщи правителствената пресслужба. 

Репортер на "24 часа" засече жените на влизане в Министерския съвет.

Тема на дискусията бе и как се изпълнява планът за приемане на закони за хората с увреждания. Чрез мерките в него държавата дава по-добра подкрепа, съобразена с индивидуалните потребности на българи в неравностойно положение.

В срещата участваха социалният министър Бисер Петков, здравният Кирил Ананиев и шефът на МВР Младен Маринов.

„Спазихме обещанията си за осигуряването на допълнителен ресурс за по-добър живот на българите с увреждания. Продължаваме диалога по темата, а сега се фокусираме върху реформата в ТЕЛК“,  каза Борисов пред майките. Той подчерта, че компетентните органи ще прилагат цялата строгост на закона при нарушения, защото това означава още повече финансови средства за реално нуждаещите се.

Майките връчиха на Борисов благодарствено писмо за спазения ангажимент да се проверят документните престъпления, отнасящи се за инвалидни пенсии.

„Оставаме в готовност за съвместна работа по разрешаване на проблемите на хората с увреждания и в частност неефективната и морално остаряла методика за ТЕЛК“, отбелязват в писмото си майките.