Стопанките на кучета имат по-здрав сън, когато ги допускат да спят в леглото си, пише в. "Дейли мейл". Животните дори ги предпазват от кошмари.

Проучване доказва, че най-добрият приятел на човека се оказва по-добър партньор в съня на жените от мъжа. Кучетата по-рядко смущават съня на им, като ич дават по-силно чувство за сигурност и комфорт. Това може би се дължи на факта, че в тях е генетично заложено да прогонват непознати и натрапници и да отделят топлина, предава БТА.

По идея на Джили Купър, известна 81-годишна журналистка и писателка, изсбедването обхванало 1000 англичанки. Самата тя допуска своята хрътка Блубел да топли кревата й. Нейният съпруг приживе силно се противил на тази практика и имал много лош сън. Според проучването кучетата помагат на стопаните си да изградят здрав режим на лягане, което стимулира пълноценното наспиване.

Изследователите предупреждават, че не всички домашни любимци са добри за съня. Котките в леглото на стопанката също толкова често нарушават съня им, колкото и партньорите им от мъжки пол.