Една медицинска сестра каза, че по-скоро трябва да се помоля на поп, отколкото на тях. Това сподели Станислава Колева, която на 28 май между 17:00 и 20:00 ч. завежда по спешност в болницата в Монтана 14-годишното си дете, което е с много висока температура. В Спешното отделение няма лекар, който да приеме детето и след три часа чакане семейството тръгва към София.

„Чакахме както отпред, така и вътре в болницата. Детското отделение беше пълно. Нямаше кой да ни приеме и кой да ни окаже първа помощ. Една медицинска сестра каза, че по-скоро трябва да се помоля на поп, отколкото на тях", каза тя. Майката обясни, че дори и при обаждане на 112, линейката би откарала пациента отново в същото здравно заведение, тъй като държавната болница в Монтана е само една.

По думите на Колева медицинска сестра казала, че от следващия път нямало да има кой да отвори Спешното отделение, защото служителите щели колективно да напуснат.

„В София личният лекар реагира. В Трета градска болница направиха снимка на белия дроб. Установен беше проблем със сърцето", каза още майката. В момента детето било с по-ниска температура.

Жената обясни, че това не е единственият случай на липса на оказана помощ в болницата в Монтана, пише NOVA