Финансирането за държавната детска болница е осигурено, за персонала не мога да кажа, обяви пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев в Клисура. Коментарът му е по повод решението на служебното правителство от днес да одобри създаването на Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и Аз“ в София. 

Няма колизия между двете болници - едната е и за деца, и за възрастни, а другата е само за деца. Но пак казвам, че финансирането за държавната детска болница е осигурено, така ме увери министърът на здравеопазването, обясни Димитър Главчев.

Решението на кабинета доведе до реакцията на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница, според който София и регионът нямат финансовия и кадрови капацитет да захранят две големи, многопрофилни детски болници. От Обществения съвет настояха служебното правителство да обясни решението си за одобряването на проекта, съобщава БТА. На решението реагираха с позиция и от Министерството на здравеопазването, откъдето обясниха, че в бъдещата частна болница „Мама и Аз“ се предвиждат само 40 легла за деца.