Шиниъд О'Конър е починала от естествена смърт, съобщи съдебен лекар, цитиран от Би Би Си. Ирландската изпълнителка, авторка на песни и китаристка беше намерена мъртва в дома си в Южен Лондон през юли. Тя си отиде на 56-годишна възраст.

„Има потвърждение, че г-жа О'Конър е починала от естествена смърт", се посочва в изявление на съда в Съдърк. „Следователно съдебният лекар преустанови разследването си", се добавя още в него.

Още през юли миналата стана ясно, че Шиниъд О'Конър се е върнала в Лондон. В дните преди смъртта си в своя профил в туитър тя описва надеждата и вълнението си да напише нови песни.

Според MailOnline звездата тъкмо се е преместила в "хубавия си нов апартамент", за който се смята, че е в Западен Лондон, където е планирала да създава нови музикални произведения. Малко преди смъртта си О'Конър дори намеква за предстоящ албум и световно турне. 

Феновете й дори се развълнуваха, защото след годините на борба с биполярното разстройство, депресията и опустошителната смърт на 17-годишния й син Шейн през 2022 година, Шиниъд за първи път изглеждаше изключително жизнерадостна. В началото на годината тя влезе в болница за тежка депресия. След лечението О'Конър убеди всички, че се чувства по-добре.