Лекар дари апаратура за бебета на болницата в Мадан. Д-р Николай Александров е дарил апарат за затопляне на бебета - Babytherm 8000 WB, а другият е фетален монитор KRANZBÜHLER. Закупените апарати от болници в Германия са употребявани.

Според д-р Александров с повече апаратура ще могат да се обгрижват повече бебета, а може и всеки апарат да е ключов за спасяване на детенце.

„Тези апарати, които дарих, не са чисто нови, но са изключително високо качество и се използват в германските болници. Смятам, че такива болници имат нужда от подкрепа, не там където е концентрация на хора с високи доходи, а в малките болници в отдалечени райони“, каза д-р Александров. За дарението си избрал Мадан, защото преди години местни жители са му помогнали.

Според него, всеки успешно работещ в чужбина българин може да е полезен точно по този начин и той се надява да зарази с примера си и други сънародници, живеещи в чужбина да помагат с дарения от качествена апаратура за здравеопазването. Той е изпратил снимки на лекарите в Мадан, които са потвърдили нужда от тях и с помощта на семейство Куцарови от Пловдив ги транспортирали от Германия до България

Д-р Александров е работил в женската клиника на университета Сен-Антоан в Париж, в Монреал, както и в клиниката на Каритас в Саарбрюкен и Евангелската болница в Цвайбрюкен. Сега е лекар в Мариенхайде.

Родителите му също са лекари. За дарението в болницата в Мадан той отишъл с майка си доц. Александрова, бивш декан на Медицинския факултет в Пловдив.