Ниските температури и студеното време оказват влияние на тялото ни. Сухота, напукване, възпаление, сърбеж, зачервяване, чувствителност са проблемите на кожата, които зимата ни създава. Мозъкът, сърцето, белият дроб и мускулите ни също се повлияват от студеното време. За да предпазите както кожата, така и всички органи в тялото си, е добре да направите следните неща:

Облечете се топло, преди да излезете навън. При минусови температури ползвайте термобельо или няколко ката дрехи. Слагайте плътни чорапи и ръкавици – крайниците се нуждаят от специална защита. Доказано е, че през главата губим 7-10% от телесната топлина, така че не излизайте навън без шапка. Тя помага за поддържане на температурата. А, за да запазите топлината на краката си, увийте ги в готварско фолио преди да обуете обувките си. След баня може да ги почистите с предварително изпечена сол, за да избегнете простуда.

Жените не бива да носят големи метални обеци, тъй като те изстиват много бързо и изстудяват меката част на ушите. 

Хидратирайте лицето, устните и ръцете, защото стават напукани и зачервени от минусовите температури, вятъра и снега. За хидратация може да използвате домашно приготвени маски на базата на масла от бадем, авокадо или мед. Честа грешка на хората е да измиват ръцете и лицето си с гореща вода, но тя дехидратира кожата и по-скоро й вреди.

Ползвайте крем за ръце и нокти, защото са много чувствителни и податливи на влиянието на зимните студове. Кожата изсъхва бързо и се напуква.  Хубаво да се опитвате да не излагате прекалено много на студа ръцете си, мийте ги с хладка вода и често използвайте крем за ръце.

Движете се. Когато сте навън не забравяйте да раздвижвате крайниците си, защото може да измръзнат. Правете движения, наподобяващи разгрявка преди спорт.

Носете чай или топла супа, когато сте на разходка. Топлата напитка помага на тялото да поддържа подходяща вътрешна температура.