Болницата, в която на 10 септември почина 18-годишният Теодор Давчев, син на известния адвокат от Пловдив Йордан Давчев, излезе с поредна позиция по случая, разтърсил страната. Оттам уверяват, че няма да се "потули" нищо, каквито съмнения изказват мнозина в социалните мрежи.

"Ръководството на УМБАЛ "Св. Георги" още веднъж изразява съчувствие към загубата, която преживяват близките на починалия Теодор Давчев, и е категорично, че се полагат всички възможни усилия за установяване на истината, тъй като болницата няма интерес да изопачава или прикрива каквито и да било факти или обстоятелства около смъртта на момчето", се изтъква в съобщението.

Припомнят, че незабавно са предоставили пълна информация по разследващите органи и няма опасност случаят „да се потули“, каквито съмнения се изказвали пред медиите.

"Надяваме се прокуратурата и експертите да бъдат оставени да работят спокойно и да имат възможност да посочат обективната истина", се посочва в изявление.

Според епикризата, връчена на родителите, Теодор е починал от остра сърдечна-съдова и дихателна недостатъчност. Резултатите от съдебна медицина обаче не още не представени.