• До момента по тежкия казус не се случва нищо, шестима лекари от 2 болници в София са на подсъдимата скамейка

12 години след смъртта на 19-годишната родилка Деяна Георгиева все още няма наказани. Петорната експертиза за кончината на момичето, което почина през 2011 г., дни след като роди в столичната болница „Шейново", все още не е готова. Това стана ясно днес в Софийски градски съд. Вещите лица са подали молба за отлагане на делото като в нея са посочили, че ще тя ще бъде изготвена до края на май. Забавянето се дължало на факта, че обемът от материали е огромен.

Заседанието бе отложено и заради липсващ адвокат - този на личната лекарка на младата жена - д-р Байданова-Василева, която също е на подсъдимата скамейка.

До момента по тежкия казус не се случва нищо. Семейството на Деяна все още чака присъди. След шестгодишно разследване на подсъдимата скамейка застанаха д-р Лозанов и д-р Байданова – Василева от "Шейново", както и д-р Филипов, д-р Червеняков, д-р Христов, д-р Цеков от "Пирогов". На всеки един от тях е повдигнато обвинение за това, че при независимо съизвършителство са причинили смъртта на младата майка, която умира вследствие на сепсис.

Деяна почина 42 дни, след като роди сина си. Според епикризата тя е била изписана в добро състояние, но близките й са категорични, че всъщност е било критично – с много висока температура, силни болки в корема, повръщане, разстройство. Диагнозата, която й поставили, била летен вирус.