Капитанът на "Левски" Живко Миланов се разплака при раздялата си с футбола и призна, че е принуден да го направи заради тежко заболяване.

"Преди няколко месеца ме диагностицираха с проблем в белия дроб, което ме принуждава да прекратя спортната си кариера", заяви десният защитник, който на няколко пъти спря изказването си заради избилите му сълзи.

"Не искам да уточнявам, но лекарите казаха, че образуванието е доброкачествено и е най-доброто, което в подобна ситуация би могло да ми се случи", добави Миланов.

"Исках да свърша кариерата си, когато реша аз, а не нещо да ме отказва. Вече ставам фен, няма да се занимавам професионално с футбол. След като почти 25 години от живота ми са преминали във футбола, със сигурност ще продължа да се занимавам с него", каза още Миланов.

Още на терена след последния си мач - реванша за купата срещу "Локо" (Пд), Живко се разплака неудържимо.

А когато тръгна да разкаже пред журналисти и фенове голяма си болка, сълзите тръгваха заедно с големите емоции. Миланов поемаше въздух, дори се извиняваше за вълнението си, след което продължаваше разказа за откритото заболяване преди около 4 месеца.

Но намери и начин за позитивно послание към тези, които идват след него.

"Най-щастливият ми ден беше когато ме поканиха да тренирам с мъжкия отбор на "Левски". Това искам да кажа на младите момчета", призна железният войник на "сините".

Той е по три пъти шампион на България с "Левски", три пъти носител на купата на България и толкова на Суперкупата. 35-годишният Миланов завърши кариерата си с 231 мача и 12 гола с екипа на „Левски“.

Четири пъти е шампион на Кипър с АПОЕЛ, играл е и в румънския "Васлуй".

За националния отбор има 28 мача.

Зет е на бившия капитан на националния отбор Борислав Михайлов, ожени се за дъщера му Бисера през 2010 г. и го дари с двама внуци - Николай и Мартин.

Живко Миланов в последния си мач срещу "Локо" (Пд)
Живко Миланов в последния си мач срещу "Локо" (Пд)