Идва лято, а с него и морските ваканции. Цяла зима сме си повтаряли, че тази година ще бъдем неустоими на плажа, но фигурата ни е далеч от задоволителна, камо ли от перфектна. 

Въпреки желанието си за красив силует, няма нужда да изпадаме в крайностите на строгите диети и хранителните ограничения, които отслабват имунната система. Затова ви предлагаме да свалите килограми и да се подмладите според практиките в китайската традиция дао.

Според дао здравето и добрият външен вид зависят от това доколко енергията циркулира добре в тялото. Енергията ци (или чи) представлява количеството сили, което тялото ни има в момента. Ако искаме да отслабнем, не бива да се изтощаваме с гладуване, а да възстановим и да натрупаме ци в определени органи, които непосредствено влияят върху формата и обема на тялото.

Възстановяване на ци в бъбреците

Ако този орган е изтощен, човек усеща тотален срив на силите. Струва ви се невъзможно сутрин да станете от леглото и сте неспособни да се концентрирате върху работата си. И всичко това е съпроводено от напълняване. Наднормените килограми се натрупват, защото тялото се опитва да възстанови баланса на енергията. Когато човек няма сили, изпитва желание да похапва бързи въглехидрати – тестени изделия, сладкиши, които дават усещане за бърз прилив на енергия. Те обаче създават само илюзия за зареждане със сила.

целия текст четете тук