Щастието не е просто състояние на ума и позитивно отношение към живота. То е свързано и с определени химически процеси в организма. Най-вече с хормоните, които ни помагат да се чувстваме щастливи. Те играят играем важна роля за нашето настроение и способност да чувстваме удоволствие. Липсата на тези хормони може да доведе до недоволство и дори до депресия.

„Мила“ иска да привлече вниманието ви към знаците на тялото, които може да сигнализират, че имате ниски нива на хормоните на щастието.

1. Ядете сладкиши и чипс

Ако тялото ви изпитва глад за захар и нишесте, тогава може да имате ниски нива на серотонин. Тези храни стимулират този хормон. Настроението се подобрява и се чувствате по-добре, но само за кратък период от време. В резултат на това нивото на този хормон на щастието допълнително се намалява и ще почувствате, че имате нужда от тези продукти отново съвсем скоро.

2. Качвате килограми

Липсата на допамин може да доведе до увеличаване на теглото. Освен факта, че сте привлечени от сладкиши и нездравословна храна, може често да преяждате. Това се случва, защото се опитвате да компенсирате ниското ниво на този хормон чрез ядене. Следователно може да развиете зависимост към храната.

За останалите четете тук