Редовните самостоятелни прегледи у дома може да помогнат за идентифициране и предотвратяване на много опасни заболявания. 70% от случаите на рак на гърдата се откриват от самите пациенти в резултат на самостоятелно изследване в домашни условия. Въпреки това, ако почти всяка жена знае как да прегледа гърдите си, много малко от хората знаят как да проверяват състоянието на очите, езика и кожата. В тази статия ще ви споделим особеностите на няколко телесни сигнала, на които трябва да обърнете внимание, за да сте здрави.

Промяна на теглото

Драстичната загуба на тегло невинаги е нещо, за което да се радваме. Точно като допълнителни 5-10 кг невинаги са резултат от късната вечеря. Причините за внезапни промени в теглото може да бъдат различни:

- Нарушенията на щитовидната жлеза може да доведат до твърде много или недостатъчно нива на хормони, което може да доведе до драстични промени в теглото. Посетете ендокринолог, за да тествате състоянието на щитовидната жлеза.

- Друга причина може да бъде недостатъчното количество сън. Тъй като тялото възприема недостига на сън като стрес, то започва да съхранява мазнини. Ето защо е важно да спите не по-малко от 8 часа на нощ.

За останалите четете тук