Водата прави чудеса с човешкия организъм и приема на достатъчно количество е жизненоважен за неговото правилно функциониране. Освен това се оказва, че водата лекува и помага за профилактиката на най-различни болести. Артрит, астма, главоболие, сърдечно-съдови заболявания и др. лесно могат да бъдат избегнати с необходимото количество от живителната течност.

Как да се справяте с различни болести и болежки, пиейки достатъчно количество вода?

Пиене на вода при често срещани заболявания

През човешката история водата в тялото се е приемала като основен разтворител, филтър и транспортно средство на веществата, разтворени в телесните течности. Смята се, че те са регулатори на процесите в тялото, отговорни за специфични реакции или болести. Доктор Ферейдун Батманжелидж, основател на Фондация за простота в медицината, обаче твърди, че самата вода регулира здравето в нашето тяло. Следващите препоръки са основани на неговия труд.

Артрит

• Първоначално третирайте болката като признак за дехидратация и се борете срещу нея чрез прием на вода.

Ако не пиете достатъчно вода, вискозитетът на кръвта ви може да се увеличи прекомерно, клетките да страдат, кръвните телца да се свият, а ставите да изсъхнат и да се дехидратират. При артрита повърхността на хрущяла изсъхва и става болезнена при движение, поради дехидратирането на ставите. Впоследствие това може да доведе до сериозни увреждания и макар че те задействат механизъм на възстановяване, този процес обикновено довежда до осакатяване на ставите. За да се избегне това, веднага щом усетите болки в ставите, добра предпазна мярка е да я изтълкувате като сигнал за локална дехидратация и да я компенсирате с прием на повече вода.

Целия текст четете тук