Излючването на захарта от менюто не означава скъсване с всичко сладко, а за разумната му консумация. Според препоръките на СЗО захарта трябва да дава около 5% от дневния прием на калории от възрастен човек. Тоест, достатъчно е да не добавя захар в кафето и чая, да не се пият подсладени напитки и да ограничи приемът на сладкарски изделия. Какво ще се случи с вас, ако го направите?

1. Ще станете по-здрави и енергични. Много хора са наясно, че захарта е източник на глюкоза, даваща енергия на тялото. При ниско ниво на кръвната захар настъпва умора, в някои случаи се стига дори до загуба на съзнание. Но не по-малко опасно е високото ниво на кръвната захар (при прекаляване със сладко), тъй като може да предизвика сериозни нарушения в обмяната на веществата.

2. Теглото ви ще се стабилизира. Като намалите приема на захар, ще започнете да сваляте килограми. И не само защото тя е източник на калории. Просто захарта влиза в състава на много ястия - печива, сладкиши, бързи закуски, млечни десерти и т.н. Ако не ги ядете, бързо и лесно ще намалите теглото си.

Целия текст четете тук