Отслабването е сложен процес, протичащ в цялото тяло и това не трябва да се подценява. Здравословното, дълготрайно отслабване, става с помощта не на бързи, временни и рисковани диети или безкрайно кардио, а с комбинация от пълноценен хранителен режим, с подходящ калориен дефицит, както и редовна физическа активност – за предпочитане, силови тренировки, в комбинация с кардио. Това са основите, от които трябва да тръгнем.

Но веднъж след като сме определили нужния си калориен дефицит (можете да го направите с помощта на калориен калкулатор), изградили сме подходящ хранителен режим, който ни осигурява достатъчно от всички хранителни вещества – белтъчини, въглехидрати, мазнини – и сме започнали с редовните тренировки, можем да потърсим и допълнителна помощ в постигането на целта.

Тук идва мястото на хранителните добавки. Те съвсем не са задължителни за успеха. Можете да постигнете много и без тях. Но има случаи, когато нещата се случват по-трудно или пък по-бавно, а в тези случаи хранителните добавки придобиват смисъл. Освен това тези, които ще разгледаме след малко, имат и редица полезни свойства, които ще помогнат не само в отслабването, но и в поддържането на здраво, жизнено и красиво тяло, докато то преминава през тази немалка промяна.

Целия текст четете тук