На никой не му се иска да се лишава от бучката сиренце, с която е свикнал да завършва вечерята си или от вкусния крем карамел, защото в него има мляко, а то му е забранено. Е, да, но здравето иска „вкусни” жертви. Някои комбинации от храни и лекарства са недобри, а други – опасни.

Мляко и риба заедно с хормоните

Стресът прави на пух и прах хормоните и на много жени се налага да вземат хормонални препарати. И противозачатъчните са такива. Всички тези хапченца правят бели, защото предизвикват нарушения в обмяната на веществата. За да не се случи това е важно да се ядат храни, богати на белтъчини, калий и витамини. Така че проверете дали в хладилника си имате извара и други млечни продукти, риба, сушени кайсии, стафиди, тиква.

Ако приемате пикочогонни средства, например за пречистване на бъбреците, попълнете запасите от калий в организма с грах, спанак, киселец, моркови, цвекло, картофи, кромид лук, сушени кайсии, ябълки. Лекувате ли се с антитуморни препарати, търсете храна, която стимулира кръвотворната функция: черен дроб, риба, моркови, копър, нар. А ако на някой етап от живота ви се наложи да приемате мастноразтворими витамини А, D, E, F и К, правете го с прием на богата на мазнини храна, иначе те не се абсорбират в червата. Мазната храна обаче не е подходяща при прием на лекарства за бъбречна инфекция. Те, както и съдържащите захари храни понижават свойствата на противоглистните препарати.

Целия текст четете тук