Въпреки че щитовидната жлеза е малък орган, тя контролира много процеси в тялото. Когато не работи правилно, може да произвежда повече или по-малко хормони, отколкото организмът се нуждае. И в двата случая се забелязват промени в теглото, промени в настроението, кожни проблеми и дори рак на гърдата.

Кои са лошите навици, които може да засегнат щитовидната жлеза?

9. Твърде много стрес

Стресът засяга всичките системи в организма, включително ендокринната система. Ако сте в постоянно състояние на напрежение, щитовидната жлеза спира да работи правилно и започва да произвежда прекалено много или твърде малко хормони. Ако вече сте имали проблеми с щитовидната жлеза, стресът може да доведе до паник атаки или загуба на дългосрочна памет. Липсата на сън и стресиращата работа също са в списъка на рисковите фактори.

За да намалите рисковете, спете достатъчно, ходете много пеша и спортувайте.

8. Не консумирате достатъчно мазнини

Диета с ниско съдържание на мазнини ще ви помогне да отслабнете, но много хора престават да консумират не само лошите мазнини, но и добрите, които са изключително важни за нашия мозък и щитовидната жлеза. Полезни мазнини се намират в зехтина и лененото масло, яйцата, млечните продукти, месото, рибата и пшеничните зародиши. Не се отказвайте от тези продукти, хем ще постигнете положителни резултати, хем тялото ви ще бъде здраво.

За останалите четете тукОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*