Прополис, активизира защитните сили на организма - флавоноидите в прополиса стимулират продукцията на антитела в кръвта с до близо 40%!

Съвременните изследвания показват, че хората, които го приемат редовно, рядко страдат от настинки и развиват естествен имунитет към най-често срещаните вируси.

Един безценен дар от пчелите

Пчелите използват полезните му свойства в няколко насоки:

Ползи

Стимулира имунната система

Флавоноидите и фенолните киселини в прополиса са мощни натурални имуностимулатори. Те стимулират продукцията на антитела в кръвта с до близо 40%. Освен това увеличават активността на макрофагите – клетки, които представляват част от вродения имунитет при човека, но изпълняват и функцията на антиген представящи клетки, с което играят съществена роля и при адаптивния имунитет. Това придава на прополиса истински образ на антибиотично и антивирусно средство (особено при грип и херпес).

Стопира и предпазва от инфекции

Благодарение на антибактериалните си свойства, прополисът е идеален противовъзпалителен агент. Може да се използва за превенция и третиране на инфекции на горните дихателни пътища (бронхити, назофарингити) и на уринарния тракт. Прополисът потиска активността и унищожава и микроорганизми като туберкулозния бацил, протозои, грипен вирус и хепатит. За разлика от химическите антибиотици, като натурален такъв, прополисът действа, без да натоварва бъбреците или да променя чревната флора.

Има силни антибактериални и антигъбични свойства

Също както пчелите използват прополиса за стерилизиране на кошера и за превенция на развитието на всякакви видове микроорганизми , тези антибактериални и антигъбични свойства ни предпазват от попадане и развитие на паразити в телата ни. Особено силно е действието му спрямо гъбични заболявания на устната кухина, дихателните пътища и стомашно-чревния тракт. Прополисът има способността да повишава фагоцитозата – процеса на извеждане на чуждите тела от организма, което допринася за по-малкото натравяне на болното тяло.

Полезен е при лечение на астма

Учените откриват, че благодарение на фенетиловия естер на кафеената киселина в прополиса се потискат възпалителния и имунния отговор при астматиците. Наблюдава се разреждане на усещането за стягане и тежест в гърдите.

Едновременното приемане на прополис с антибиотици е подходящо

Той засилва действието им, но запазва чревната микрофлора. Това е добра профилактика срещу дисбактериоза, в период на тежка инфекция, когато използването на антибиотици е наложително.

Прополис от Naturall

Този продукт не е екстракт! Това е 100% пречистен пчелен прополис, комбиниран с пчелен прашец.

• Този продукт не е спиртен извлек, масло или воден екстракт.

• Това е 100% натурален прополис, така, както е събран от пчелните кошери, пречистен технологично от допълнителни механични и биологични примеси като восък, дървесина, части от пчели и други замърсявания.

• Пречистените цели парченца прополис, каквито са в естественото си състояние, са потопени в шафраново олио и са херметически затворени и защитени в меки капсули от рожков.

• Лесен за приемане. Не се цапате, не приготвяте сами разтвор, не измервате количества. Просто приемате 1 капсула всеки ден.

Съдържанието в 1 капсула пречистен прополис се равнява на 5 пъти количеството обикновен прополис. Получавате 5 пъти повече!

30 капсули

Съдържание в 1 капсула:

100% пречистен пчелен прополис 180 мг

(еквивалент на 900 мг обикновен прополис / 5 пъти повече)

Пчелен прашец 20 мг

Употреба: 1 капсула дневно

Производител:

Global Health Laboratories, USA

Търсете в аптеките и на www.alimento.bg.