Само на инвалидната си пенсия разчита младата майка от Роман, нуждае се от помощ

"На 31 години съм и искам да живея! За 9-годишния ми син Томас, за цялото ми семейство. На 15 септември пътувам за втори курс на химиотерапия в Турция, където върнаха надеждата ми за живот."

Това споделя пред "България Днес" 31-годишната Деница Николова от врачанското градче Роман. Младата майка на 10-годишния Томас се бори с рак на маточната шийка. В тежката й история е замесена и лекарска грешка в България.

Всичко започва на 8 януари 2021-ва, когато Дени научава тежката диагноза. Медиците у нас са категорични - необходима е спешна операция за премахване на органа. Това се случва 20 дни по-късно.

"След това се заредиха химиотерапия и лъчетерапия една след друга. Въпреки това ракът прогресира и се разпространи с разсейки в таза и корема. След операцията дори бях светнала като коледна елха от разсейки", разкрива младата жена.

Тогава семейството се насочва към Турция - държавата, в която се лекуват множество онкоболни заради често по-добрите резултати, отношение и надежда.

"Там ни казаха, че в България тотално е объркано лечението. Първо е трябвало да се лекува туморът с химиотерапия, а после да се мисли за операция. А се случи точно обратното и заради това сега ракът е станал твърд и голям буквално колкото камък. Предложиха ми 4 курса химиотерапия, всеки от които възлиза на около 4000 евро, след това ПЕТ скенер и въз основа на резултатите да се реши как ще се продължи. Борбата ще е дълга, но ми дадоха надежда", разказа още Дени, която оцелява с инвалидна пенсия от 425 лв. и помощта най-вече на съпруга си и родителите.

След първата серия вливки в клиниката в Истанбул състоянието на Дени се подобрява. "Бях пълна с енергия, работи се с лекарства от САЩ с доказано качество. А след химиотерапиите в България се чувствах много зле, получавах дори паникатаки", разкрива още младата майка.

Нека помогнем на Деница в битката й с рака, дарявайки средства по дарителската й банкова сметка:

BG56RZBB91551015085925

BIC:RZBBBGSF

Валута: EUR - КБС БАНК

Титуляр: Деница Тониева Николова

Снимка: Деница Николова