26°C   София
 

Всеки има право да е антиваксър. Но това въобще не означава да не се полагат усилия за ваксинирането

Директорът на Центъра по контрол и превенция на болестите в САЩ Рошел Валенски обяви, че 99,5% от умрелите в периода 14-21 юли от COVID-19 са неваксинирани. А през юни в щата Мериленд не е умрял нито един ваксиниран.

В статия от 27 юли авторитетния в. "Ел Паис" обобщава изследвания, според които рискът ваксинираните с "Пфайзер" да получат усложнения при зараза с COVID-19 е 25 пъти по-малък за всички възрастови групи. В статията се казва, че в държави, където голям процент от населението над 60 г. е ваксинирано, смъртността при неваксинираните деца ще е по-ниска от смъртността при ваксинираните старцзи, които страдат и от други болести. Ето защо следва да се сравняват еднакви възрастови групи от ваксинирани и неваксинирани.

В средата на април България имаше най-висок процент умрели спрямо болните от COVID-19. А в края на април положението мъничко се подобри и вече бяхме “първенци” по този показател само в ЕС. Това показва средното равнище на нашето здравеопазване. Дори някой да се оправдае, че не са правени достатъчно тестове, това също е минус на здравната ни система. Да, имаме и чудесни лекари, и някои добри болници, но средното равнище е трагично.

България продължава да стои твърдо на последно място по брой на ваксинираните в ЕС. Би следвало неваксинираните, включително и лекарите, да си зададат въпроса дали в САЩ, Израел и други развити държави лекарите и хората са с ниска квалификация и грамотност, та там ваксинираните са в пъти повече, отколкото в България.

Не е нужно да си титан на мисълта, за да разбереш, че ни чака четвърта вълна. Според специалистите най-вероятно през есента. Вече има увеличение, причинено от Делта варианта. При ваксинирани 28,5% от населението, от които само 14% с две дози и при отслабващите темпове на ваксинация е ясно, че пак ще се стигне до затваряне.

Ще се тръгне от нощните клубове и ресторантите, а накрая ще го отнесат и най-стриктно спазващите ограниченията и с най-големи пространства – моловете.

Без съмнение ваксинираните с две дози са много по-защитени. Все повече държави дават право само на ваксинирани да са в затворени помещения на ресторантите, да посещават представления и т.н. Това ограничаване на правата на неваксинираните ли е?

Ограничаване има, когато на група хора (неваксинирани) им се забрани да правят нещо, само ако друга група (ваксинираните) може да го прави. Но в случая не е така. Ако при следваща вълна се затворят заведения, магазини и какво ли още не, то или ще се затвори за всички, или ще се затвори само за неваксинираните. Следователно при всички случаи неваксинираните няма да могат да посещават заведения, представления и пр. Значи проблемът не е, че се ограничават техните права, а че други хора ще имат възможност да правят нещо повече. Значи не става въпрос за ограничаване на права, а за чиста проба яд и злобица, че някой друг ще може да прави нещо в повече. А това е гледане в канчето на другия, който е положил повече усилия в него да има нещо повече.

Поначало в правото може да се постави въпрос за дискриминация,   когато се дават различни права на хора с еднакви качества. А в случая не е така – науката безспорно установява, че ваксинираните се разболяват много по-малко от коронавирус, имат много по-малко усложнения и умират много по-малко. Е, след като двете групи хора имат съществено различни качества, естествено е да имат и различни права и задължения.

Да имат ли повече права ваксинираните?

И международните актове, и нашата конституция въвеждат възможност за дискриминация за ограничен брой случаи: “Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.” Дали хората са ваксинирани, не е въпрос нито на раса, нито на пол, нито на произход и т.н. Ето защо при разграничението на правата и задълженията на ваксинирани и неваксинирани не може да става въпрос за дискриминация.

Ще илюстрирам с пример – това, че мързеливите имат средно по-ниски доходи, не им дава право да претендират за доход колкото работливите.

Ваксинацията извън специфични професии в цивилизована държава може да бъде само доброволна. Всеки има право да е антиваксър. Но това въобще не означава усилията по ваксинирането и ползата за обществото от ваксинацията да се подценяват. Напротив – трябва да се стимулират. А най-добрият стимул е, когато заразените стигнат процент, който налага затваряне, отсега да се знае, че то няма да важи за ваксинираните. Ако това не стане – все по-малко хора ще си направят труда да се ваксинират. И тогава пак ще сме първи по смъртност – а всеки може да прочете вече утвърдени данни дали сред ваксинираните или сред неваксинираните смъртността е много, много по-висока.Нагли!
08/06/2021 00:02:33

От 9 дерета вода, за да „докажат“, че не ограничават правата на неваксинираните! Не се ограничавали техните права, видиш ли, просто ваксинираните имали повече права. Вие за идиоти ли ни имате? Все едно да има спор дали една чаша е наполовина пълна, или наполовина празна! Скоро не бях чел толкова нагла йезуитщина. А сме видели много откак почна пландемията.

Медицински фашизъм от най-висша форма
08/06/2021 00:29:17

С настъпването на пландемията са пренебрегнати напълно клаузите на Нюрнбергския кодекс за медицински експерименти, създаден след изстъпленията в концлагерите: https://en.wikipedia.org/wiki/Doctors%27_trial както и други международни нормативни актове: https://thebulgariantimes.com/%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D1%8F%D0%BA%D0%BE-%D0%BD/ Натиска за ваксиниране с тези експериментални субстанции (признати за такива официално от самите производители, без изключение!) и свързаното с това придаване на повече права на последните, грубо нарушава и нашата Конституция (особено Членове 29, 30 и 52). Тези членове УДОБНО не са цитирани в тази поръчкова фашистка статия!

Парекселанс фашизъм!
08/06/2021 00:46:52

Внушава се директно, че една категория хора (неваксинирани), е по-низша от друга (ваксинирани), понеже някакви производители на експериментални субстанции (гръмко наречени ваксини) са решили това да е така. И са решили да ни пробутват легендата, че именно техните „вълшебни“ субстанции превръщат низшата категория във висша! Колко хитро! Оригиналните фашисти не го правеха толкова префинено, те просто унищожаваха низшите категории директно чрез измислените от тях тогава субстанции, и никак не го криеха. Сега всичко е зад маската на „общественото здраве“. Каква загриженост, какъв хуманизъм, че и безплатно. Да вземем да събираме помощи за Биг Фарма, горките, ще фалират!

Тази статия ме плаши!
08/06/2021 01:01:37

Това не е просто познатия фашизъм от 20-ти век! Това е глобален и далеч по-подмолен фашизъм, от който не виждам изход ако надделее. Просто няма къде да избягаме, няма резервна планета Земя! Все още има шанс да го спрем ако хората по целия свят се обединим и ги изобличаваме непрекъснато!

Прозорецът на Овертон
08/06/2021 09:15:02

Прочетете внимателно интересния пример на линка, с който се онагледява . нар. „Прозорец на Овертон“. Изключително интересен метод за масова манипулация, ще останете учудени колко често се използва, както е и в конкретния случай с тази гнусна статия. Сами може да си направите извода, в коя фаза на този прозорец сме сега! https://istina.bg/prozorecat-na-overton/

Отровните ковид ваксини!
08/06/2021 17:08:06

Вече е пределно ясно, че „ваксините” нито спират заболяването, нито заразяването, даже ваксинираните се разболяват по-страшно от неваксинираните. Обаче те искат ВСИЧКИ да бъдат инжектирани! Значи не става въпрос за здравето ни, а за нещо друго. Не знам дали сте забелязали, но през последния месец атаката за ваксиниране стана направо жестока, от една страна плашат ваксинираните, че щели да ги заразят неваксинираните и те в паниката си не мислят логично и злобно ги атакуват, вместо да си задават въпроса: Защо им е ваксината, ако от нищо не пази?! От друга страна по-жестоки станаха репресиите срещу неваксинираните - тестове, ковид-паспорти, което си е нарушаване на основни конституционни права. Тъй като страничните ефекти на ваксините ще се видят още по-ярко след около 6 месеца до една година (например стерилитетът отнема от 1-4 години, за да се диагностицира със сигурност), НЕваксинираните са оказват огромна КОНТРОЛНА група за тези експериментални бъркочи.

Отровните ковид ваксини
08/06/2021 17:09:05

И ако се окаже, че ваксинираните се разболяват и умират по-често от неваксинираните, ковид бандитите имат огромен проблем - имат свидетели на престъплението, които могат да ОЦЕЛЕЯТ и ДОКАЖАТ геноцидния им план! Затова искат да няма контролна група, а когато хората започнат да мрат масово дори и ваксинирани, ще обвинят някоя мутация на корона вирус, а не ваксините! И без контролна група никой не може да докаже, че ваксините са истинската отрова. Като изключим Израел, дори и в най-ваксинираните държави поне 40% от хората отказват да ги инжектират! Представете си колко голяма е контролната група....вероятно около 70% за населението на света! Усещат, че са пред провал и затова вече беснеят с нови вълни, локдауни и репресии, ОБАЧЕ вече доста хора не им вярват и дават отпор.

Отровните ковид ваксини
08/06/2021 17:11:28

Все повече хора не отиват за втора доза, защото са усетили странични ефекти след първата или са видели как техни близки и познати скоротечно си отиват след втора доза! Тези „странични действия“ са планирани да се проявят месеци до година след убождането, но хората реагират индивидуално, и при някои от тях се проявяват до дни. Това е ТОТАЛЕН провал за плана за Новия световен ред! Той не може да се случи с тази бройка на населението, трябва им значително намаляване и то за кратко време, а пандемията и вируса бяха идеални за целта. Направете си изводите, за какво са „ваксините”.. Подписвате информирано съгласие, че знаете рисковете, в листовките има списък с доста заболявания, които могат да причинят „ваксините”, всичките достатъчно ужасни и водещи до летален изход, има вписано и „СМЪРТНИ СЛУЧАИ”! Те ви уведомяват, че ваксините нито спират заболяването, нито заразяването, НО може да пукнете от ваксината, а вие подписвате, че сте съгласни....Това ваксина ли е или доброволна евтаназия?

Най-после
08/07/2021 14:59:20

Най-после някой да каже това, което си мислят много хора. Благодаря ви, адв. Тодоров. Съжалявам само, че никой в БГ няма смелост да приложи тези стъпки.

Да..
08/22/2021 19:42:57

От статията може да се направи само един прост извод: автора е ваксиниран. Но нищо, засега е в лагера на печелившите. Все пак ако си мисли че ще може скоро да си махне маската или че ще му простят карантината или болницата и маркуча ако не е удобен се лъже. И за момента няма ваксинирани. Има предоставили тялото си за клинични изпитания на субстанции на определени фирми.

Пешо
08/22/2021 20:52:31

Истината се вижда на Канарските острови. 80 % са ваксинирани 80% от умрелите са ваксинирани. Хайде, юруш на ваксините че мултигруп ще ви даде права и ще ни раздели на ваксинирани и неваксинирани. За момента де, след това ще видим дали пак няма да се нацепят на две българите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...