След 10-часов полет принц Хари се видя с болния си баща за 45 мин и спа в хотел

Принц Хари прелетя близо 6000 км за малко над 10 часа от дома си в Калифорния до Лондон, за да бъде до семейството си след новината, че баща му е болен от рак. Вместо топло посрещане обаче по-малкият син успял да види Чарлз III едва за 45 мин и дори не се е срещнал с брат си - престолонаследника Уилям. Хари е отседнал в лондонски хотел, съобщи в. “Дейли мейл”.

От изданието припомнят, че на практика

принц Хари е бездомен

на територията на Обединеното кралство, след като напусна имението “Фрогмор” миналата година. Смята се, че вместо да ползва някоя от кралските резиденции, той е наел стая в луксозен хотел.

Източници твърдят, че принц Хари “с радост би приел” среща с брат си Уилям. Двамата обаче нямат планове да се виждат. Предполага се, че общият им приятел Марк Дайър, който беше наставник на принцовете след смъртта на майка им Даяна, може да сближи братята. Принц Хари е отседнал в луксозен хотел в Лондон.

Принц Хари е отседнал в луксозен хотел в Лондон.

41-годишният Уилям остава съсредоточен върху грижата за съпругата си Кейт, която се възстановява от коремна операция и си взе продължителен отпуск от обществени задължения до Великден.

Не се очаква принц Хари да се задържи за дълго в Лондон

По план следващата седмица херцогът трябва да се присъедини към съпругата си Меган в Канада за събитие, което да отбележи една година до игрите “Инвиктус” във Ванкувър и Уислър. След това двамата вероятно ще се приберат в дома си в Монтесито, Калифорния, където отглеждат двете си деца - 4-годишния Арчи и 2-годишната Лилибет.

Крал Чарлз и съпругата му Камила също не се задържаха в Лондон. Още по време на кратката среща с Хари, с когото не се бяха виждали от 9 месеца, хеликоптерът на краля кацна на покрива на Бъкингамския дворец. Оттам двамата с Камила отпътуваха за Сандрингам - далеч от любопитни очи, въпреки силния вятър и обилния дъжд в столицата. Монархът се подготвя да предприеме следващите стъпки в борбата с рака от Норфолк.

Грижата за Чарлз е поверена на доверен кралски лекар, който - подобно на самия монарх - е твърд поддръжник на хомеопатичните лекарства и допълнителните терапии. От 2022 г. д-р Майкъл Диксън е ръководител на кралските медици. Лекарят

не вярва, че хомеопатията може да лекува рак

“Неговата позиция е, че допълнителните терапии могат да стоят заедно с конвенционалните лечения, при условие че са безопасни, подходящи и основани на доказателства”, пише в свое изявление дворецът.

Битката с рака на крал Чарлз тепърва ще промени сериозно ежедневието му. Сега лекарите настояват той да започва работа по-късно, да приключва по-рано и да не пропуска обяда. На монарха е казано, че ще трябва да въведе редица нови промени в начина си на живот, за да остане възможно най-здрав, включително намаляване на времето, през което седи на бюрото си. Кралица Камила описва съпруга си като работохолик с възхитителна работна етика, който работи дълго през нощта. Лекарите са категорични, че това ще трябва да се промени в името на здравето му.