Едно е да се води раждане в родилната зала, където има всички условия и 4-5 човека медицински персонал. Друго е сам с екип с шофьора, който кара линейната. Сам трябва да обслужвам на родилката и да се грижа за здравето на бебето. Това каза фелдшерът Радко Радев, който изроди бебе в линейка на път за УМБАЛ - Бургас.

"На 26 срещу 27 ноември настъпих на нощно дежурство във филиала за спешна медицинска помощ в Айтос. Получихме мисия на ул. "Ружа" в град Айтос, където имало бременна в десетия месец. По най-бързия начин се изнесохме до адреса, прегледах родилката, измерих й кръвното, и установих, че има болки на 5 минути. Докато се придвижим до линейката се върви пеша, а болките започнаха на 2 минути. Когато влезе в линейката, родилката казала, че имала напъни, разказва Радев. 

Тя легна на носилката и раждането започна по време на движение до УМБАЛ-Бургас. След раждането родилката много се зарадвала, но искала да бъде момиче, защото първото й дете било също момче. Това не е първия случай - имам някъде около 20 раждания в линейки, каза още Радев. Не се чувствал като герой, а просто искал да помага на хората. Отнесох се много отговорно към тази задача, без да имам претенции, че съм нещо голямо или съм всезнаещ. Аз съм обикновен човек и си изпълнявам задълженията и по наредбите на Министерството на здравеопазването.