Смятам, че има политически елемент в експлоатация на случая със сина ми в "Пирогов". Не съм споменавал къде работя, не съм споменавал името на министъра. Даже през ум не ми е минавало такова нещо. 

Това каза Мустафа Емин в предаването "На фокус" с Лора Крумова по повод избухналия скандал в края на август след фейсбук публикация на медицинска сестра на спешната болницата „Пирогов“, в която се твърди, че Емин се е държал арогантно и е поискал дете от шокова зала да бъде изведено, за да влезе неговото.

Съветникът на министър Тагарев е посетил спешната болница заради рана на главата на 2-годишния му син. Тъй като се е наложило да чака лекарите първо да се погрижат за дете в шокова зала, той е вдигал скандали и е заплашвал.

"На мен това ми беше първият досег до спешната помощ и бях изненадан защо толкова време чакаме. Обяснението беше, че няма човек на смяна. Чакахме 4 часа в "Пиргово".

По повод излезлите записи от случая той твърди, че няма нужда да ги вижда. Той знае, че се вижда нормално поведение на хора, които си стоят и разговарят. 

"Семейството, което пристигна преди мен, позвъня веднъж на кабинета и влезе. След като излезе, ние останахме да чакаме поне 20 минути, аз звъннах веднъж. Не знаехме, че вътре има дете, което е влязло от друг вход. След като позвънях втори път, сестрата излезе и ми обясни, че има вътре пациент", коментира Мустафа Емин. 

За него големият проблем е, че сестрата е казала, че ако дойдат 10 наранени деца от катастрофа, няма кой да ги прегледа. 

"Искам да кажа нещо много ясно и точно. В "Пирогов" бяха спасили едно цяло семейство преди месец и нещо. Аз високо ценя професионализма на българските лекари. Проблемът, който настъпи в "Пирогов", е проблем на процесите. 

Не съм злоупотребил със служебното си положение, не съм искал да изкарам дете от шокова зала, повтори още веднъж бившият вече съветник  на военния министър. 

Миналата седмица Тагарев заяви, че е изслушал Мустафа Емин и версията му се разминавала с тази на болницата. Военният министър каза, че ще вземе решение дали да отстрани съветника си, след като изгледа и записи от камери.

На 5 септември Мустафа Емин подаде оставка от позицията съветник в политическия кабинет на Тодор Тагарев, за да „се прекрати атаката срещу него и правителството“.