Проучванията показват, че подправките и билките притежават антиоксидантни, противовъзпалителни, противотуморни свойства и носят множество ползи за човешкото здраве.

Човечеството използва от векове билки и подправки както в кулинарията, така и в медицината. Много преди съвременната медицина да се появи и развие, древните гърци са използвали подправки и билки за терапия на редица проблеми, включително при треска и различни видове болка.

В повечето случаи от билките се използват листата и цветовете, докато подправките обикновено се произвеждат от семената, плодовете, кората или корените на растенията.

През последните десетилетия се провеждат много изследвания, които доказват голямото разнообразие от здравословни свойства на тези природни лекарства. Влиянието, което оказват на здравето се дължи на техните биоактивни съставки, включително танини, алкалоиди, фенолни дитерпени, флавоноиди, полифеноли и витамини.

Доказано е, че някои видове билки могат да окажат благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата функция, прочистването на кръвоносните съдове и  подобряване на кръвообращението. Също така имат силни антиоксидантни свойства, които предотвратяват оксидативния стрес и последващото го развитие на различни заболявания. Част от билките, с доказан ефект са: глог, невен, кръвен здравец, лайка, хвойна, бял равнец и други.

Активните вещества в подправките, като куркуминът в куркумата, имат силни противовъзпалителни свойства. Те могат да допринесат, не само за намаляване на възпалението и болката, но и да подкрепят функцията на имунната, сърдечно-съдовата и нервната системи.

Други подправки като карамфила се използват в противопаразитни програми за прочистване на организма и подсилване на имунитета.

В повечето случай употребата на билки и подправки в кулинарията не може да достави достатъчно количество активни вещества на организма. Поради тази причина много лекари и натуропати препоръчват употребата на хранителни добавки.

Изключително важно е да се внимава при избора на хранителни добавки. Препоръчително е да се избере производител или вносител на висококачествените продукти, който притежава сертификати за качество. Също така е важно специалист да препоръча коя добавка е необходима и в какви дози.

Вече 20 години фирма Dr. Biomaster е производител и вносител на продукти от висококачествени лекарствени гъби и билки.

Dr. Biomaster предлага висококачествени билкови продукти подходящи както за терапия така и за профилактика на различни здравословни проблеми.

Компания е с 20-годишен опит в областта на природната медицина и висококачествените хранителни добавки, а екипът се състои от лекари и фармацевти, отдадени на своята професия.

Консултация с лекарите на Dr. Biomaster

Тъй като няма нищо по-важно от това клиентите на фирмата да получат желаните резултати от приема на продуктите, Dr. Biomaster предлага консултация с опитни лекари. Те отделят специално внимание на всеки един от своите пациенти и изготвят индивидуален терапевтичен протокол, с цел подобряване на здравословното състояние.

Екипът от специалисти е винаги насреща, за да отговори на всеки въпрос и да помогне в избора на най-подходящите продукти в грижата за здравето.

Връзка със специалист можете да откриете на тел:  0879 62 72 95 и на сайта www.drbiomaster.com.