Ако ситуацията се промени, имаме готовност да върнем мерките. Това каза главният държавен санитарен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в предаването "Панорама" по БНТ.

"Сърница и Самоков не ме притесняват толкова много, огнища успяваме да капсулираме. Притеснява ме нарастването на заболяването на Турция и Северна Македония", каза той. 

"От началото не вярват хората, че има вирус, наслушах се на конспирации. Хората, които знаят за какво става въпрос, се пазят много добре. Благодарение на тях сме на това положение. Години наред се боря с настроенията срещу ваксинациите. Бил Гейтс днес каза, че няма как да опровергае обвиненията срещу него, защото са чудовищно глупави. Не разбирам огромното самочувствие на някои хора, които си мислят, че той иска да следи тяхното движение", каза той. 

"Не трябва да пада рязко числото на изследваните хора", добави доц. Кунчев. 

"Носенето на маски е важно, когато контактуваме отблизо, особено ако имаме признаци. Препоръчваме където е възможно да се носят до края на годината", каза той.

"Изненадан съм, че системата толкова бързо реагира. Някои болници намират хиляди причини да кажат, че не са подготвени. Надявам се бъдещи правителства да ползват всички изводи, за да преценят къде да инвестират", каза още Кунчев.