От 50 лв. на 30 лв. намаляват стойността на пакет преглед и пълни изследвания на простатната жлеза през месец юни в Хил клиник. Целта е повече мъже, които са пренебрегвали симптомите си през последните два-три месеца, да могат да обърнат внимание на здравето си. Уролозите на Хил клиник са известни като изключително опитни специалисти, които ползват най-модерните методи за диагностика и лечение на заболяванията на простатната жлеза.

Пакетът включва пълен набор изследвания за установяване състоянието на простатата: ехографско изследване, PSA туморен маркер, ректално туширане и IPSS индекс. Ректалното туширане, което е обичайна, но незадължителна част от прегледа, може да бъде заменено от внимателна ехография по желание на пациента, казват от клиниката. Прегледът на простатата с ендоректален високочестотен трансдюсер сканира жлезата и дава ясен образ на структурата й. Виждат се съмнителни участъци за рак или за възпаление на жлезата, определят се по-точно нейните граници спрямо околните тъкани.

Назначава се терапия, която отговаря на нуждите на съответния пациент, като може да бъде медикаментозна или оперативна. Операциите в Хил клиник са безкръвни и без скалпел. Чрез микротънко лазерно влакно се прониква през естествените отвори на тялото и се премахва увеличената простатна тъкан. Мъжът не усеща нищо по време на процедурата, въпреки че не е с пълна упойка. Затова и лазерните операции са препоръчителни при пациенти, които страдат от диабет, сърдечносъдови и неврологични заболявания.

"В Хил клиник имаме щастието да работим с най-добрата урологична лазерна техника в света. Това за нас като специалисти е от изключителна важност. Освен Зеления лазер сега имаме и Холмиум пулсов лазер с уникални характеристики. С него може в една операция да разбием и камъни в мехура и да премахнем увеличена простатна жлеза. Това е много полезно тъй като конкрементите са чест спътник на ДПХ. Всичко това става за около час, в зависимост от големината на жлезата и броя на камъните. Мъжете се настаняват в самостоятелни стаи за по-голяма безопасност, за да нямат контакт с други пациенти. Още на другия ден ги изписваме в отлично състояние. В момента всеки пациент предпочита да се задържа в болница минимално време, но само при лазерните операции това е възможно" разказва урологът д-р Александър Боцевски.

За подробности, моля, позвънете на 02 439 3131.