Специалистите нееднократно са алармирали, че трябва да сме внимателни с водата, която консумираме ежедневно. Те разделят водата в България на три основни групи:

1. Натурални минерални води

2. Изворни води

3. Трапезни води

Натуралните минерални води се извличат от подземни водоизточници, които са добре контролирани от държавните органи. Обикновено те са с повишена минерализация и съдържание на много други елементи. Изворните също са от подземни водоизточници, но са с ниска минерализация, с незначителни количества соли и се бутилират без почти никаква обработка. Трапезните води са или от подземен, или от повърхностен водоизточник, и обикновено подлежат на обработка.

Целия текст четете тук

За още ценни съвети, препоръки от специалисти и вкусни рецепти търсете новия брой на списание "Рецепти за здраве".

Този брой е още по-вкусен, по-уютен, по-коледен. Събрали сме в него виртуозните рецепти на едни от най-добрите кулинарни блогъри, появявали се на страниците на „Рецепти за здраве“.

В него ви чакат съвети за по-полезна и икономична коледна трапеза, за това как да приготвите идеалната пуйка, ако решите да й намерите място на масата, и кои са 5-те мазни храни, които помагат за топене на мазнини по празниците. В списанието ще откриете салати, които ще допълнят основните ви ястия за Рождество Христово, както и предложния за коледни подаръци за ядене. Ще ви разкажем какви сладки консумират различните народи на този голям християнски празник. В книжката ще намерите и идеи за вегетариански хапки, а за любителите на месото сме приготвили няколко неустоими рецепти за тържествена вечеря, както и подходящи гарнитури и сосове към тях. Ще ви представим 6 рецепти за коледен кекс и ще ви подскажем какво да правите с остатъците от празничната гощавка. И както повелява традицията, не може да не надникнем в коледната кухня на баба, където ви чакат напластена пита, вързана солена баница, коледна погача и гевречета. А за десерт сме ви оставили сладки изкушения.