За тънка талия не е достатъчно само да се занимаваме активно със спорт и физическо натоварване - от първостепенна важност е правилното хранене. И ако за някои продукти е ясно, че спомагат за натрупване на тлъстинки около корема, има и такива, които топят мазнините и укрепват коремните мускули.

Бадеми

Тези ядки са отличен източник на протеини и фибри, както и на витамин С и антиоксиданти. Главното обаче е, че в бадемите се съдържа магнезий, който помага за изработване на енергия, формиране на мускулна тъкан и регулиране на нивата на кръвната захар. Ако захарта в кръвта е в норма, няма да преяждате, а тяло няма да натрупва мазнини. Диетолозите препоръчват за плосък корем да консумираме шепа бадеми дневно - примерно, около 20 броя.

Яйца

Протеините са ключов елемент за постигане на тънка талия. Яйцата съдържат голямо количество протеини, както и аминокиселини - целият набор от вещества, необходими за възстановяване на мускулната тъкан. Холинът, присъстващ в яйцата, се бори с натрупването на мазнини около черния дроб. Наред с това, яйцата са много хранителни - ако на закуска хапнете варено яйце или омлет, усещането за ситост ще се съхрани до обяд и няма да изпитате необходимост да хапнете вафла или друга вредна храна.

целия текст четете тук

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"