15 грешки, които не бива да правите при полет

Да подбереш тоалета си за полет, не е толкова лесно, особено за дамите. Те искат да изглеждат елегантни, а същевременно дрехите и обувките да са удобни за влачене на куфари и катерене по стълбата на самолета. Хубаво е облеклото да е секси, но не чак толкова, че климатикът на летището и на борда да ви разболее. Изданието “Топджърнимаг” посочва 15 грешки, които не бива да правите, когато се обличате за пътуване с аероплан.

Прекалено високи токчета

Сложете ги в багажа, но не и на краката си, особено ако не сте свикнали с високи обувки. Токът поставя под напрежение предната част на стъпалото, причинява болка и превръща пътуването в кошмар.

Нов скъп тоалет

Ако сте си купили кашмирен пуловер и бързате да се изфукате, направете го след пристигането. В самолета при турбуленции на тясната седалка може да се залеете с кафе или вино, да се изцапате с храна.

Гащеризон, боди

и всичко, което ви пречи да отидете лесно до тоалетната. На борда тя е тясна, а отвън чака нетърпелива опашка – не затруднявайте себе си и нея.  Гащеризонът не е препоръчителен.

Гащеризонът не е препоръчителен.

Ефирна рокля или къси панталони

Те са идеални за летните жеги, но не и за хладния климатизиран въздух в самолета. Носете си връхна дреха, иначе ще треперите през целия полет.

Джапанки

Колкото и да са удобни, по-добре ги приберете в куфара. Плоският хлабав чехъл не е подходящ, когато сте на крак дълго време, по добре обуйте маратонки или половинки обувки. Ако се притеснявате, че ако се събуете, ще се разнесе неприятен мирис, напръскайте се със спрей за крака и носете резервен чифт чорапи.  Джапанките не са подходящи за самолета.

Джапанките не са подходящи за самолета.

Дебел вълнен пуловер

Дори и времето да е студено, изберете по-лека и мека жилетка. Ако ви стане топло и започне да ви сърби, тя се сваля лесно и няма да я измъквате през главата, притеснявайки съседите си.

Пижама

Някои, надигайки се от леглото посред нощ за полета в 5 ч призори, се изкушават да надянат шлифера върху горнището на пижамата. Но помислете как ще изглежда това в очите на останалите пътници. По-добре си сложете суитшърт с цип – той е също толкова удобен и не предизвиква иронични погледи.

Дрехи с метални декорации

Срещат се често по коледните пуловери. Ако пътувате по празниците, приберете ги в багажа. Иначе може да ви убиват, а също да активират металните детектори при проверката, причинявайки ви допълнителен стрес.

Тежък парфюм

или афтършейв. Моля, не се пръскайте обилно с тях, пазарувайки във фришопа, съседът ви по място няма да е очарован.

Прилепнали клинове

Забраната е за авиокомпании като американската United Airlines. Наскоро тя не позволи на две облечени така тийнейджърки да се качат на борда с аргумента, че не спазват правилата за облекло на компанията.

Много широки дрехи

Ако се докарате в провиснал костюм като на клоун, нищо чудно да помислят, че криете нещо. Това може да ви създаде проблеми при преминаване през проверката за сигурност на летището.

Прекалено тесни дрехи

Те са изключително неудобни, особено за самолет. Обикновено на борда си опъваме краката и стегнатият плат около бедрата и глезените ни прави лоша услуга, а при продължителни полети може да са дори опасни, защото пречат на кръвообращението.

Фланелки с обидни надписи

Изненадващо, но провокационни политически надписи или такива, които могат да засегнат друг пътник, особено се набиват на очи при полет. Ако носите подобен майтапчийски тишърт за сбирка с приятели, по-добре го скрийте в куфара.  Дебелият вълнен  пуловер може да ви изпоти от жега.

Дебелият вълнен пуловер може да ви изпоти от жега.

Топло зимно поло на голо

Не го правете, а винаги слагайте и нещо леко отдолу, за да можете да свалите вълнената дреха, когато се изпотите, тичайки за самолета.

Не обличайте нищо неудобно

То ще ви притеснява през целия полет. Удобното не значи грозно. Може да сте елегантни и в мек спортен тоалет в сиво, черно, бежово от дишаща материя. Вземете си шал – освен че изглежда шик, може да го сложите под главата си, когато дремвате на борда.