Думата „диета” се поизтърка и вече може да я сложим в долапа на миналото. Диетолозите дори се дразнят като я чуят. Те искат да говорим за правилен хранителен режим. И ние ще уважим искането им. Диетологът Огнян Симеонов изготви специална програма за почивката на море или планина, благодарение на която да хапваме обилно, а да вървим към тяло - фиданка.

Храненето веднъж на ден е забранено

„Хранителен режим, не означава ограничение от храна. Говорим за минимум 3 основни хранения на ден и две леки закуски”, започва уточненията диетологът. Важно правило, за да харесваме все повече цифрите на кантара е да слагаме по нещо в корема си през 3-4 часа, защото ако се храним веднъж дневно, организмът ще започне да се презапасява и да трупа всичко като мазнини. Диетологът ни подсеща сутрин да изпиваме чаша топла вода или неподсладен чай, за да измиваме чревцата. И в никакъв случай да не топлим напитките в микровълнова, защото е вредно. Чашата, от която отпиваме пък трябва да е порцеланова или стъклена.

Закуска за шампиони

Здравословно е да се нагостим с първото хапване за деня до час след като се събудим. Ако сме в хотел с шведска маса е редно да прескочим запечените кренвирши с кашкавал, надениците и другите вредни неща, които ни примамват с аромат.

целия текст четете тук