„Скини-фет“ - слаба, но мазна и безформена фигура… звучи като оксиморон. Но всъщност много хора в днешно време разполагат с такава и почти никой от тях не знае как точно да постъпи…

Ако и ти си един от тях, вероятно знаеш за какво точно говоря: Как да изгориш мазнините, след като вече си слаб? И в същото време, как да натрупаш мускулна маса, без да омазниш още повече в процеса...? В тази статия ще намериш отговорите.

Какво точно е skinny-fat телосложението?

Как така си хем слаб, хем мазен? Обяснението е просто: Tялото ти разполага с недостатъчно количество мускулна маса, а в същото време – с излишък от подкожни мазнини.

С други думи, дали спадаш в тази категория или не, зависи от композицията на тялото ти – колко % от теглото ти се състои от чиста мускулна маса и колко от подкожни мазнини. Затова просто да следим да поддържаме здравословно тегло, не винаги е достатъчно.

Дори и при здравословно тегло, много хора пак изглеждат отпуснати и в лоша форма, защото при тях проблемът не е толкова в излишните мазнини, колкото в недостига на мускулна маса, която да оформи фигурата и да им помогне да изглеждат добре.

Целия текст четете тук